Ureplazma – Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Az ureplazma – Nemigyógyászat Debrecen

Sok beteg a nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőjében hall először az ureplazmáról. Ez egy kevésbé ismert baktérium faj, amely a Mycoplasmataceae családba tartozik. Ez a legkisebb önálló életre és szaporodásra képes mikroorganizmus. A kórokozó különböző korosztályokban jelentkezhet, így nem csak nemi betegségeket okozhat. Az újszülötteknél is lehet a fertőzés oka.

nemi gyógyászat debrecen - ureplazmaA baktérium leginkább a húgy-, és az ivarszervek felszínén élősködik, de olykor a légutakon is előfordul, így nem csak a nemi betegségek mellett tüdőgyulladást is okozhat. A betegség akut szakaszát mindkét területen egy hosszabb ideig tartó periódus követi, amelyre fáradtság, levertség, idegrendszeri és vérképzőszervi panaszok jellemzőek.

Annak ellenére, hogy a baktérium nem ismert és nem is a leggyakoribb nemi betegség, nagyon komoly következményei lehetnek. A nemigyógyászat Debrecenben dolgozó szakemberei próbálják minél szélesebb körben felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen komoly következményei lehetnek a nemi betegségeknek. Az ureplazma például terméketlenséget is okozhat, többek között ezért is fontos, hogy amint valami, a normálistól eltérő jelenséget tapasztalunk, vagy kisebb tünetünk van, keressük fel a nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőjét. Szakszerű ellátással a legtöbb betegség gyorsan kezelhető, ennek hiányában viszont életre szóló következmények alakulhatnak ki.

Ureplazma a csecsemőknél – Nemigyógyászat Debrecen

Újszülötteknél a fertőzés általában négy különböző okból alakulhat ki.

  1. A kismama hüvelyflórájának fertőzése korai burokrepedéssel átterjedhet a magzatra.
  2. Kialakulhat a chorion-bolyhok gyulladásával, ezek a fejlődő méhlepény részeit képezik.
  3. A magzat akár akkor is megfertőződhet, amikor áthalad a szülőcsatornán.
  4. Nem jellemző, de akár császármetszés során is megfertőződhet a kicsi.

A méhen belüli fertőzés kis súlyú koraszületést és súlyos esetekben a magzat elhalását is eredményezheti. A kicsiknél jelentkező légzészavaroknak nagyon gyakran az ureplazma áll a hátterében.

Ureplazma terjedése szexuális érintkezéssel Nemigyógyászat Debrecen

A nemigyógyászat Debrecenben működő magánrendelője gyakran találkozik olyan betegségekkel, amelyeknek az ureplazma áll a hátterében. A baktérium mindkét nem képviselőinél húgycsőgyulladást okoz. Sok esetben a baktérium olyan pácienseknél is kimutatható, akik teljesen tünetmentesek. A sűrű partnercsere növeli az esélyét a fertőzés összeszedésének, felnőtteknél csak nemi úton terjed. A húgycsőgyulladás magas arányba van jelen a szexuálisan aktív korosztály képviselőinél, az érintettek aránya 20 és 80 % között ingadozik. A húgycsőgyulladás általános tünetei a fájó vizelés, de ez mellett nemre jellemző specifikus tünetek is vannak. Férfiaknál tipikus tünet a pénisz nyílásának vöröses színeződése, a nőknél pedig égető érzés, hüvelyi folyás és alhasi fájdalom lehet a kísérő tünet. Nőknél a gyulladás a hüvelyben és a méhnyakban is megjelenhet. A petevezeték gyulladása több komplikált következményhez is vezethet, mint például vérzészavar, méhen kívüli terhesség vagy akár meddőség.

Az urplazma által okozott fertőzéseknél a partnereket párhuzamosan kell kezelni, a gyógyszeres, antibiotikum kúra csak ekkor lehet teljes mértékben eredményes. Gyermekvállalás előtt ajánlott tesztet csináltatni, hiszen a kicsit is veszélybe sodorhatjuk egy ilyen fertőzéssel. Ez azért fontos, mert a baktérium sokszor tünetmentesen van jelen a szervezetben. A nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőnkben bármikor megcsináljuk a tesztet!

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.