Nyári allergiák - Allergológia Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Az allergiákról általában – Allergológia Debrecen

allergológia DebrecenAz allergológia Debrecen városában sok betegség gyógyításának lehet kiindulópontja. Az allergiák nagyon sokfélék lehetnek, bárki, bármire reagálhat allergiás tünetekkel. Az allergia mértéke, jellege mindene teljesen egyénre szabott, valaki ugyanara a tényezőre könnyes szemmel, míg más kiütésekkel reagál. Az allergia jellegét és mértékét alapvetően négy tényező határozza meg.

Milyen tényezők befolyásolják az allergiát? – Allergológia Debrecen

  1. az allergének jelenléte környezetünkben. Allergénnek azokat az anyagokat, külső környezeti tényezőket nevezzük, amik allergiás reakciót válthatnak ki. Ez lényegében bármi lehet, hiszen az, hogy ki mire érzékeny abszolút egyénfüggő.
  2. Azoknál, akik allergiás panaszokkal küzdenek, az allergiájuk alakulásában nagyon sokat számítanak a környezeti ártalmak. Ez lehet levegőszennyezés, vagy például a por allergiával küzdő számára egy takarítatlan szoba. Az allergológia Debrecen városában nem csak azokat a tényezőket képes kiszűrni, amik a konkrét allergiás reakciót kiváltják, hanem azokat is, amik generálhatják annak erősségét.
  3. Az allergiás tünetek erősségét, állapotát befolyásolja az általános közérzetünk is. Ha betegek vagyunk, az immunrendszerünk gyengeségével jár, ha immunrendszerünk gyenge az allergiás tünetek is könnyebben jelentkeznek.
  4. Végül nagyon sokat számítanak a pszichoszociális tényezők, vagyis hogyan érezzük magunkat lelkileg, mennyire élünk meg stresszes napokat, bánt-e valami, ezek min-mind számítanak.

Allergológia Debrecen, az allergia kiderítéséért

allergológia Debrecen városábanAz allergia csak később derül ki. Először csak tapasztalunk egy a normálistól eltérő tünetet, ami kellemetlen és szűnni nem akaró, majd felkeressük az allergológia Debrecen városában működő rendelőjét és a szakember segítségét kérjük. Az allergiás tünetekkel foglalkozó szakemberek sok gyakoribb allergiát már ránézésre meg tudnak állapítani, de mindnet alaposan kivizsgáltatnak. Az allergia kiderítésére sokféle lehetőség van, vehetnek vért, végezhetnek prick tesztet. A teszt abból áll, hogy a megkarcolt alkarra különböző, allergiás reakciót kiváltó anyagokat tesznek, a bőr közel hatvan perc alatt reagál, ha szervezetünk az adott anyagra allergiás. Ez gyors és biztos vizsgálat. A vérvétel szintén biztos eredményeket szolgáltat, ezért legtöbbször ezt is-azt is elvégeztetik. Az ételekre való érzékenység kimutatására a vérvétel a megfelelő módszer, ha az eredmények azt mutatják, hogy az illető például tejallergiával küzd, akkor a vizsgálat igazolása érdekében szoktak egy szigorú két-három hetes diétát betartatni a beteggel, amikor egyáltalán semmilyen tejes terméket nem fogyaszthat, ha betartja és csak erre allergiás a tünetek enyhülni fognak.

Az allergiák sokfélesége – Allergológia Debrecen

Az allergológia Debrecen városában dolgozó szakemberei tudják a legjobban milyen sokféle allergia van, milyen sokféle fokozattal. Az allergia fokozatai sokfélék, beszélhetünk külön allergiáról és érzékenységről, ami lényegében az allergia legenyhébb fokozatának felel meg. Ebben az esetben az irritáció nem súlyos, kellemetlen, például bőrpír, pöttyök megjelenése, de a beteg élettani funkciói nincsenek veszélyben. A közepes erősségnél a tünetek már nem csak kellemetlenek, hanem, mint egy betegség, akár az illető mindennapi tevékenységeinek elvégzését is akadályozhatja. Az erős allergiás reakció pedig közvetlen veszélyt jelent az illetőre, tipikusan jellemző ez azokra, akik például a darázs csípésére allergiások, náluk egy csípés életveszélyes lehet. Nagyon fontos, hogy ha rendellenes tüneteket tapasztalunk tartósan, akkor mindenképpen szánjuk el magunkat és keressük fel az allergológia Debrecen városában működő vizsgálóját, minél hamarabb derül fény érzékenységünkre, annál kevésbé harapódzik el a helyzet.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.