Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A nemi betegségekről általában – Nemigyógyászat Debrecen

nemigyógyászat DebrecenA nemigyógyszat Debrecen városában működő rendelőinek sajnos nagyon sok beteget kell ellátniuk. A fertőző betegségek többsége nemi úton terjedő betegség. Az emberek fele életében legalább egyszer összeszed valamilyen betegséget. Ezek közül vannak olyanok, amelyek egyszerűen kezelhetőek, és gyorsan el is múlnak és vannak súlyos betegségek is, amelyek teljes gyógyulásához hosszú hónapok kellenek. A nemi betegségek szexuális együttlétek során terjednek, a legnagyobb veszélyük az, hogy sokszor észrevétlenek, főleg férfiakra igaz az, hogy észrevétlenül csupán hordozói a betegségnek. A nőknél legyen szó akármilyen betegségről a tünetek sokkal hamarabb jelentkeznek. A nők minden apróságot összeszednek, mindennek van jele, a férfiak sokszor csak hordozók, azonban, ha náluk van valaminek tünete az nagyon komoly betegséget jelent. A nemi szerveket megtámadó betegségek, fertőzések azonban nem csak kizárólag szexuális együttlétek során lehet összeszedni, főleg a nők esetében kell mindenre odafigyeli, nyilvános mellékhelység, strandok. Sokan nagyon érzékenyek és már csak attól gombás fertőzést kapnak, ha egy bizonyos gyógyszert szednek. A nemi betegségekkel küzdőket semmiképpen sem szabad elítélni, azért, mert valaki ilyen problémával küzd, még nem jelenti azt, hogy könnyelmű életvitelt folytat.

A leggyakoribb nemi betegségek, amiket a nemigyógyászat Debrecen városában kezel

A nemigyógyászat Debrecen városában gyakran kezeli a pácienseket klamídiával. A klamídia a leggyakoribb nemi betegségek közé tartozik. Bakteriális fertőzés, ami a férfiaknál húgycső, a nőknél pedig kismedence gyulladást okozhat. Rendszeres nemi életet élőknek érdemes időnként megvizsgáltatni magukat, a betegség sokszor nem mutat tüneteket. A herpesz ismertebb betegség, mint a klamídia, és fájdalmasabbak tünetei is. A szexuális érintkezés pontjain hólyagok jelenhetnek meg, nem csak szexuális úton terjedő betegség, nyílt sebekkel, érintéssel is el lehet kapni. A hólyagok gyógyulási ideje elég hosszú, nagyon kellemetlen betegség.

nemigyógyászat Debrecen városábanA nemigyógyászat Debrecen városában nagyon sokszor kezeli a pácienseket hepatitisszel, ez egy olyan vírusos fertőzésé, amelynek három különböző típusa ismert. Az A,B és C típus, a B és a C veszélyesebb, halálosnak ugyan nem mondható, de a májrák kialakulását elősegítő betegség. Az A és B típus leginkább élelmiszerek útján terjed, a B és a C inkább testnedvekkel, a B típus tehát mindkét módon elkapható. A betegség lappangási ideje körülbelül egy hónap, a tünetek összetettek, a szervezetet egészben támadja meg, nagyon fontos, hogy komolyan vegyük ezt a betegséget.

A HPV vírus szintén nagyon gyakori a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei ezzel a betegséggel is sokszor találkoznak. A betegség tüneteként szemölcsök jelennek meg a nemi szerveken, végbélnyíláson agy esetleg a torokban. A lappangási ideje néhány naptól pár hónapig is terjedhet. A nők számára különösen veszélyes betegségről van szó, hiszen méhnyakrákot is okozhat.

Hogyan előzhetünk meg? – Nemigyógyászat Debrecen

A nemi betegségek megelőzése nem minden esetben lehetséges, ha komoly párkapcsolatban élünk és egyikük sem lép félre akkor is bármelyik fél behozhat valamilyen fertőzést, ezért ilyen esetekben nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Megelőzéskén ne váltogassunk könnyelműen és gyorsan partnert, mindig adjunk a megfelelő védekezésre, figyeljünk személyes higiéniánkra. És jobb, ha bizonyos időközönként megvizsgáltatjuk magunkat a nemigyógyászat Debrecen városában működő rendelőjében.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.