Mycoplazma – Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Milyen betegségeket okozhat a Mycoplazma? – Nemigyógyászat Debrecen

A nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőmben sok olyan beteget kezelünk, aki a Mycoplazma baktérium által fertőzött. Ennek a baktériumnak a nemzetségében 10 olyan faj is van, amely az emberre is veszélyes. Ezekből néhány:

  1. Mycoplasma pneumoniae – légúti betegségeket okoz
  2. Mycoplasma hominis – nemi betegségek
  3. Mycoplasma genitale – szintén nemi betegségek kialakulásáért felelős
  4. Mycoplasma orale – a száj és a garat gyulladásos betegségeit okozhatja
  5. Mycoplasma salivarum – száj, garat és íny gyulladásának okozója.

A Mycoplasma hominis és genitale – Nemigyógyászat Debrecen

nemi gyógyászat DebrecenbenEzek a legkisebb szexuális úton terjedő kórokozók. A tünetek a szexuális együttlét után, néhány héttel jelentkeznek. Amint a következő tüneteket észleli, keresse fel a nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőjét. Férfiaknál a húgycső gyulladása a legjellemzőbb tünet, a kezeletlen tünetet később prosztatagyulladás követi. A fertőzés akár vesekövesség kialakulásához is vezethet, ez mindkét nemnél előfordulhat, illetve mindkét nemnél gyakori, hogy erős vizelési inger jelentkezik. A nők esetében a hüvelygyulladás az első tünet, ezzel sokszor egyszerre jár a méhnyakcsatorna gyulladása. Később a fertőzés feljebb húzódhat, és kismedencei gyulladást okozhat, ezzel együtt jár a petevezeték és a méhgyulladás. A betegség szélsőséges esetekben meddőséget okozhat, illetve szerepet játszhat a spontán vetélésben és a koraszülésben. Akár a magzat fejlődésében is zavart eredményezhet.

A fertőzés kezelése – Nemigyógyászat Debrecen

Amint felmerül a fertőzés lehetősége, keresse fel a nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőmet. Első lépésben tenyésztéssel, biokémiai módszerekkel beazonosítjuk a baktériumot és kimutatjuk a fertőzést. A fertőzést antibiotikummal kezeljük, egy – két hetes kúrával a betegség gyógyítható. A nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőmben mindig felhívom a páciensek figyelmét, hogy az újrafertőződés elkerüléséhez a partner kezelése is szükséges. A fertőzés megelőzése óvszer használatával lehetséges, fontos, hogy minél ritkábban váltogassuk szexuális partnereinket.

Hogyan képzeljük el a nemi fertőzés szűrő vizsgálatát? – Nemigyógyászat Debrecen

A nemigyógyászat Debrecen városában a szűrővizsgálatokat mind nőknél és mind férfiaknál is elvégzi. A nőknél a menstruáció alatt nem végezhető el a vizsgálat, ez alól csak azok az esetek jelenthetnek kivételt, ahol a menstruáció ideje alatt a panaszok jelentősen erősödnek. A nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőmben előzetes időpont egyeztetéssel történik a betegfelvétel, az időpont kérésénél kérem, kalkulálják be a menstruációs ciklusukat! A vizsgálat előtt két héttel nem ajánlott hüvelyöblítést végezni, a vizsgálatot megelőző napokban semmiképpen sem szabad kúpot, kenőcsöt használni. A vizsgálatot megelőző három napban ne létesítsünk szexuális aktust, ez mindkét nemnél fontos! A vizsgálat során mintavevő pálcával mintát veszünk. Férfiak esetében a mintavételi eljárás során a húgycsőből vékony pácával váladék mintát veszünk. Esetükben fontos, hogy a vizsgálat előtt két órával ne vizeljenek, hiszen a vizelet kimossa a vizsgálandó váladékot. A vizsgálat előtt két héttel már a férfiaknak sem szabad kenőcsös, ecsetelős kúrákat alkalmazniuk, illetve antibiotikumot sem szedhetnek.

A vizsgálat eredményeit a kontroll vizsgálat során beszéljük meg, ekkor egyeztetünk a kezelésről is. Az antibiotikum kúra csupán 1-2 hét alatt képes gyógyítani a fertőzést. A nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőmben a kezelés akkor a leggyorsabb, ha a tüneteinkkel minél hamarabb szakorvosi segítséget kér.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.