Mit tehetünk bőrünk fiatalságának megtartásáért - Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A fiatal bőr jellemzői –bőrgyógyász Debrecen

bőrgyógyász Debrecen - fiatal bőrA bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei adhatják a legjobb tanácsokat bőrünk ápolásával és annak fiatalságának megőrzésével kapcsolatban. A bőr testünk egyik legérzékenyebb „pontja”, folyamatosan érik a külső hatások, legyenek azok jók, vagy rosszak, nehéz tőlük megóvni. A káros külső környezeti hatások mellett sokszor még a szervezetünk belsejében felmerülő problémák is hatással vannak állapotára, így bőrünkön minden kiütközik.

A fiatal bőr, szinonimájává vált az egészséges bőrnek. Nem minden fiatal bőr egészséges, de az egészséges bőr többnyire fiatal is. Ennek okát a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei tudják a legjobban és legpontosabban levezetni. De alapvetően a lényeg abban rejlik, hogy bőrünk állapota szorosan összefügg hormonáztatásunkkal. Ahogy öregszünk, hormonháztartásunk működése változik, termelése lelassul majd sok szempontból le is áll. Ez az oka annak, hogy az idősebb bőr kevésbé hidratált, szárazabb, illetve az elhalt hámsejtek cseréje is lelassul, és ezzel mintha bőrünk el is zárná magát.

A fiatal, egészséges bőr jellemzője tehát a bőr megfelelő nedvességtartalma, a hámréteg megfelelő intenzitású cseréje, a bőr feszes és magfelelő arányban fényes.

Mikor kezdjük el óvni bőrünk – bőrgyógyász Debrecen

Bőrünk épségének megőrzését már nagyon korán tinédzserkorban elkezdhetjük, de nagyon fontos, hogy úgy ápoljuk bőrünk, ahogy annak arra szükséges van, ezért jobb, ha felkeresünk egy szakembert és a bőrgyógyász Debrecen városában üzemelő rendelőiben kérünk segítséget. Ha rosszul ápoljuk, bőrünket azzal többet árthatunk, mintha nem csinálnánk semmit. A fiatal bőrnek például nem rögtön a hidratáló krémek tucatjára van szüksége, hanem olyan krémekre, amelyek vitaminokkal dúsítottak. Mindegyik vitaminnak más hatása van, kérjük ki a bőrgyógyász Debrecen városában lévő rendelőit és kérjünk tájékoztatást, egy kis időráfordítással sok hasznos tanácsot zsebelhetünk be.

A kamasz, illetve tinédzser korban a fő problémát jellemzően a bőr zsírossága és a pattanások sűrűsége jelenti. Nagyon fontos, hogy megfelelő szerekkel tisztítsuk pórusainkat. Ha túl erős kencéket használunk, az a bőr szárazságához vezethet, míg másik, bőrpírt okozhat, fontos, hogy a bőrtípusunkhoz passzoló bőrápoló termékeket használjunk. Ha pattanásaink nagyon makacsok és nagyon sok van belőle mindenképpen kérjünk segítséget, ha nincs ötletünk hova forduljunk, csak írjuk be a keresőbe, hogy bőrgyógyász Debrecen – tanácsadás, vagy pattanások és biztosan lesz olyan találat, amin keresztül segítséget tudunk kérni.

Később idősebb, de még bőven fiatal korunkban lassan, de el kezdenek megjelenni a szarkalábak, mosolyráncok, ezt általában nagyon sokan kisebb traumaként élik meg, pedig egy természetes folyamat, de érthető is, nehéz szembesülni fiatalságunk múlásával. Egy szarkaláb még közel sem jelent nagy veszélyt, egy kis életmódváltással és a megfelelő kozmetikumok használatával orvosolható. Ekkor kezdhetünk el éjszakai hidratáló krémeket használni, de nagyon fontos, hogy ne a tömegtermékeket vásároljuk, keressük a drágább, de professzionálisabb készítményeket. Ha tanácstalanok vagyunk kérjük  bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakembereinek segítségét.

Mit tehetünk bőrünk védelméért – Bőrgyógyász Debrecen

Nagyon sok dologgal kímélhetjük bőrünket, anélkül, hogy fizetnénk bármit. Az elegendő alvás kulcsfontosságú, ha túlterheljük magunkat azt bőrünk is megérzi. Próbáljunk meg minél kevesebb káros anyagot juttatni szervezetünkbe, főleg az alkoholra és a cigarettára kell itt gondolnunk, és ne használjunk olcsó kozmetikumokat, amik csak megfojtják bőrünket. Bármilyen kérdésünk van kérjük a bőrgyógyász Debrecen városában található szakembereinek segítségét.

Sportolás a bőr egészségéért

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.