Körömgomba - Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Mi is az körömgomba? – Bőrgyógyász Debrecen

bőrgyógyász Debrecen és a körömgombaA körömgomba panasza nagyon gyakori a bőrgyógyász Debrecen városában üzemelő rendelőiben. A körömgomba a gombás fertőzésnek már egy sokadik stádiuma, ugyanis a körömgomba nem rögtön a köröm megfertőződésével indul. A gombás fertőzés először a láb más részein, jellemzően a lábujjak között és a talpon jelentkezik. Ha ezt nem kezelik időben, a fertőzés akkor terjedhet át a körmökre, sőt a test más tájain található hajlatokra is. A körömre átterjedt fertőzést nevezzük körömgombának. Nagy probléma a fertőzés kezdeti szakaszában, hogy sokan nem is merik fel a tüneteket és nem keresik fel a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakembereit, így az egyébként könnyen kezelhető fertőzés horribilis méreteket ölthet.

A körömgombáért a fonalas, a penész vagy a sarjadzó gombák a felelősek, sajnos a körömgombára is igaz, hogy összeszedni könnyebb, mint megszabadulni tőle, a kezelés hatékony ugyan, de az a fajta fertőzés az esetek többségében kiújul, így, még, ha hatásosnak bizonyult is a kúra nagyon résen kell lennünk. A fentebb említett gombák a bőr felső rétegének az elhalt részein telepszenek meg, gyorsan terjednek, a bőrt és a hozzákapcsolódó szőrt hajat és körmöt betegítik meg. A körömgomba betegségével valamilyen formában körülbelül a lakosság fele küzd. A gomba nedves, zárt helyeken szeret, korunk betegségévé vált, mivel életkörülményeink, szokásaink minden feltételt megadnak, ami a terjedéséhez kell.

Milyen tüneteket észlelve keressük fel a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakembereit?

bőrgyógyász DebrecenA bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei már sokféle tünettel találkoztak, hiszen a tünetek mindenkinél más mértékkel és olykor más jelleggel is jelentkeznek. Van, aki már csak a körme elszíntelenedésére és megvastagodására figyel fel, ebben az esetben a fertőzés már nem a kezdeti stádiumában van, akik jobban résen vannak, felfigyelhetnek a már korábban jelentkező viszketésre, pirosodásra, esetleg hámlásra. Ha a tünetek intenzívebben jelentkeznek, akkor nem csak viszketés, de fájdalomérzet is jelentkezhet, amit gyakran váladékos kiütések kísérnek.

A körömgombát három gomba okozhatja, a fertőzés jellegéből lehet következtetni arra, hogy melyikkel van dolgunk. A penészgomba a körmöt egészen elsötétíti, a fonalas gomba esetében a fertőzés a köröm külső részétől terjed a körömágy felé, a sarjadzó gombánál pedig pont fordítva. Fontos, hogy minél hamarabb keressük fel a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakembereit, a fertőzés könnyen, gyorsan terjedhet, és könnyen vegyülhet más fertőzéssel is.

Hogyan tud segíteni a Bőrgyógyász Debrecen?

Vannak olyan tényezők, amik növelhetik annak az esélyét, hogy valaki körömgomba fertőzést szedjen össze. A bőrgyógyász Debrecen városában működő rendelői ezekre fokozottan próbálják meg felhívni a páciensek figyelmét. Nagyobb eséllyel küzdhetnek körömgombával azok, akiknek immunrendszere gyenge, vannak olyan betegségek például a cukorbetegség és AIDS, amiknek ez mellékhatása, a hatvan évet betöltött korosztálynak szintén nagyobb esélye van arra, hogy körömgombát szed össze. Nagyon kell figyelniük azoknak is, akikre jellemző a benőtt köröm, az ilyen köröm nagyon könnyen elfertőződhet, ez csakugyan érvényes a sérült körmökre. A rossz minőségű, vagy teljesen zárt cipő gyakori használata szintén növeli a körömgomba kialakulásának esélyét. A körömgomba kezelése akkor lehet a leghatékonyabb, ha lábunknak megfelelő szellőzést tudunk biztosítani, ez a téli, őszi időszakban azonban nagyon nehéz, a súlyos eseteknél különösen. A bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei azonban mindenkinek meg tudják mutatni a megfelelő kezelési módot.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.