Hüvelyi fertőzések - Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Az egészséges hüvely flóra – Nemigyógyászat Debrecen

A nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőmben a hüvelyi fertőzések széles körével találkozunk. A fertőzések akkor alakulnak ki könnyebben a hüvelyben, ha annak egészséges flórája felborul. A flóra felborulásával a hüvely pH értéke megemelkedik, és olyan baktériumok nyernek maguknak teret, amelyek normális állapotban, csak alacsony számban vannak jelen. Az ilyen típusú baktériumok tér nyerésében szerepet játszik a megemelkedett pH érték és a lactobacilussok eltűnése. Ezek olyan baktériumok, amelyek a hüvely flórájának szerves részeit képezik, védik azt. A hüvelyi flóra egyensúlyának felborulásához számos tényező vezethet. Legjellemzőbben hormonális változások beállásával bomlik meg az egyensúly, de gyakran bizonyos gyógyszerek szedése is változásokat eredményez. A táplálkozási szokásainkban beállt hirtelen változások is vezethetnek a hüvely flóra egyensúlyának megbomlásához. Amennyiben intim mosakodó gélünket túl gyakran használjuk, az is eredményezhet negatív kimenetelű változást. A nemigyógyászat debreceni magánrendelőjében ezek a fertőzések könnyen kezelhetőek, keressen minket bizalommal. A hüvelyi fertőzések kialakulásának esélyét növeli a végbél közelsége és a menstruációs vérzés.

A leggyakoribb hüvelyi fertőzések – Nemigyógyászat Debrecen

A bakteriális vaginosis – Nemigyógyászat Debrecen

Nemi gyógyász Debrecen

Nemi gyógyász Debrecen

A nemigyógyászat Debrecenben található magánrendelőjében, talán mondhatni, hogy ezzel a fertőzéssel találkozunk a leggyakrabban. A fertőzés kialakulásához a fentebb is tárgyalt tényezők egyike vezet, pontosabban az, hogy a lactobacilussok eltűnnek a hüvely flórájából. Eltűnésük következtében a pH emelkedik, és olyan baktériumok szaporodnak el, amelyeknek nem kellene. Ilyenek például az anaerobok, gardnerella vaginalis. Ezek normál állapotban is jelen vannak, de csak alacsony számban. A fertőzés legjellemzőbb és sokszor egyetlen tünete az erős hüvelyfolyás. A váladék szürkés színű és kellemetlen szagúvá válik. A betegség kezelése elengedhetetlen, még így is, hogy nemi érintkezéssel nem lehet tovább adni. Veszélye abban van, hogy a fertőzés felfelé terjedhet és gyulladást okozhat a méh nyálkahártyájában, valamint a kismedencében. Amennyiben a fertőzés a terhesség ideje alatt alakul ki, növeli a koraszülés esélyének kockázatát, hiszen a burok korai megrepedését eredményezheti. A fertőzés kezeléséhez metronidazol tartalmú gyógyszereket alkalmazunk és lokálisan alkalmazható kenőcsöket.

Gombás hüvelyfertőzés – Nemigyógyászat Debrecen

A gombás hüvelyfertőzés legalább minden nyolcadik nőt érinti egyszer az életében. A nemigyógyászat Debrecen városában található magánrendelőjében gyakran kezeljük a pácienseket ilyen betegséggel. A hüvely gombás fertőzésének legjellemzőbb tünete a hüvely váladék fokozódása, valamint állagának megváltozása. A hüvely gombás fertőzését, sárgás színű, dús állagú folyás kíséri. Amennyiben a fertőzést nem kezeltetjük, időben további tünetek jelentkeznek, ez a szeméremtest erős viszketése lehet. Azoknál a személyeknél, akik hajlamosak rá, a fertőzés egy évben akár többször is kialakulhat. Ha a fertőzés egy évben, több mint öt – hat alkalommal visszatér, az immunrendszeri elégtelenségekre utal. A hüvely gombás fertőzésének kezelése számos módszerrel lehetséges. Gyakoriak a hüvely kúpok és a krémek. Ezek alkalmazása mellett legtöbbször szájon át szedhető gyógyszeres kezelésre is szükség van, ezek a gyógyszerek gombaölő hatásúak. A fertőzés jellemzően nem nemi érintkezéssel terjed, de sajnos gyakran a partner is fertőzötté válik. A férfi partnernél a gombás fertőzés nem okoz panaszokat, krémekkel történő helyi kezelése mégis fontos, annak érdekében, hogy elkerülhessük a partner visszafertőzést. Bármilyen panasza van, keresse bizalommal a nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőjét!

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.