Hogyan élhetünk együtt a pikkelysömörrel? –Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A pikkelysömör betegsége – Bőrgyógyász Debrecen

A bőrgyógyász Debrecen városában található magánrendelőmben nagyon sok pikkelysömörös beteget kezelek. A betegség a szarutermelő sejteket támadja meg. Azok túltermelésével alakul ki, így a betegség során a bőr bizonyos területei elszarusodnak. A pikkelysömör gyógyítására ma még nincs megfelelő módszer. Kezelni lehet és a megfelelő kezeléssel tünetmentessé lehet tenni. A betegséggel lehet együtt élni, de ehhez az orvossal való teljes együttműködésre van szükség.

A pikkelysömör kezelése – Bőrgyógyász Debrecen

A pikkelysömör kezelése akkor lehet sikeres, akkor lehet tünetmentessé tenni, ha pontosan betartjuk az orvosi utasításokat. A bőrgyógyász Debrecenben lévő magánrendelőmben az élet minden területére kiterjedő tanácsokat, segítséget adok a betegség kordában tartásához.

bőrgyógyász debrecen pikkelysömör kezeléseMindenkinek más kezelés válik hatékonnyá. Első sorban türelem kell ahhoz, hogy megtaláljuk ezt. A pikkelysömör idült betegség, váltakozó periódusai vannak. A tünetmentes, jobb szakaszokat, mindig nehezebbek követik. A tartós tünetmentesítéshez folyamatos kezelés szükséges, azokban az időszakokban is, amikor éppen nincs panasz.

A pikkelysömör külsőleg történő kezelésére szalicilsav tartalmú kenőcsöket szoktunk alkalmazni. Ezek a feleslegesen képződött pikkelyeket leoldják. A bőrgyógyász Debrecen városában található magánrendelőmben összetetten, külsőleg és belsőleg is kezeljük a betegséget. A pikkelyek leoldása után kortikoszteroid vagy dithranolt tartalmazó kenőcsöket alkalmazunk. Ezek a szaruképződés működését fogják vissza és csökkentik a kialakult gyulladást. Ezeknek a szereknek kellemetlen az illatuk. Használhatóak szteroid alapú krémek is, ezeknél viszont gyorsabban újul ki a betegség. A pikkelysömör kezelésére D-vitamin tartalmú kenőcsök is alkalmazhatóak. A bőrgyógyász debreceni magánrendelőmben a krémek mellett a súlyosabb esethez gyógyszeres kezelést is alkalmazunk. Hatásosak azok a gyógyszerek, amelyek A-vitamin származékokat és retinoidokat tartalmaznak. Ezek a szarusodás folyamatát csökkentik.

Alternatívák a pikkelysömör kezelésére – Bőrgyógyász Debrecen

A bőrgyógyász Debrecen városában található magánrendelőmben a betegeket nem csak az orvosi kezelési lehetőségekről tájékoztatom. Ezeket mindenképpen alkalmaznunk kell, ha a betegséget tünetmentessé akarjuk tenni. De érdemes kiegészítő kezeléseket is kipróbálni.

A pikkelysömör ellen hatásosnak bizonyulnak a fénykezelések. Ezeknél az UVA és UVB spektrumú fényt is használják. A Holt – tengeri nyaralás bizonyítottan jó hatással van a betegségre, ezt speciális klímájának és fényviszonyainak köszönheti.

A pikkelysömör nem csak úgy tartható kordában, ha kezeléseket, kezelésekre halmozunk. Fontos, hogy csökkentsük azokat a tényezőket, amelyek ronthatnak a betegség állapotán. A bőrgyógyász debreceni magánrendelőmben mindig felhívom pikkelysömörös betegeim figyelmét arra, hogy az alkoholfogyasztás mennyire rossz hatással van betegségükre. Nem tud mindenki a Holt-tengerhez utazni és nem is kell. Ha csökkentjük a káros hatásokat javíthatunk betegségünkön. Az alkohol fogyasztása mellett a dohányzás sem javasolt. Ajánlott az étkezésekre is figyelni, minél kalóriaszegényebb táplálkozás javasolt. A testsúly csökkenés igazoltan jó hatással van a betegségre. Sokat ronthat a pikkelysömör állapotán a depresszió, a rossz lelki állapot. Nyilvánvaló, hogy ez olyan tényező, amit nem lehet egyszerűen csak kizárni, de meg kell tanulni kezelni. A pikkelysömör kezelésében segíthetnek a gyógyvizek, hazánkban számos gyógyfürdő található, érdemes kipróbálni. A bőrgyógyász Debrecen városában található magánrendelőmben együttműködéssel tünetmentessé tudjuk tenni betegségét.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.