Hajhullás a bőrgyógyászat szempontjából – Bőrgyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A hajhullás típusai – Bőrgyógyászat Debrecen

bőrgyógyászat Debrecen - Hajhullás kezeléseA bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakembereinek nap, mint nap nagyon sok olyan esetet kell kezelniük, ahol a hajhullás a fő probléma. Életében egyszer minden embernek szembesülnie kell ezzel az igen kellemetlen problémával. Vannak, akiknél a hajhullás problémája átmeneti jelleggel jelentkezik, míg másoknál az állapot tartóssá válik. A hajhullás fokozott mértékben hajritkuláshoz vezet, ha a hajritkulás állandóvá válása pedig kopaszság.

A hajhullás esetében a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberek két alapvető típusról beszélnek, az egyik a diffúz hajhullás, a másik pedig a foltos hajhullás. A diffúz hajhullás esetében a hajszálak a fejbőr egész területéről hullnak ki, ebben az esetben lassan kibontakozó folyamatról beszélünk. A foltos hajhullás sokkal hirtelenebbül következi be, de a fejbőr csak egy bizonyos részéről hullik ki a haj, szélsőséges esetekben az adott terület akár teljesen kopasszá is válhat.

A hajhullás kiváltó okai – Bőrgyógyászat Debrecen

A két eltérő típusú hajhullás nem csak jellegében más, illetve eltérő kiváltó okok jellemzőek rájuk és kezelésük is eltérő. A diffúz hajhullást a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei csak hosszú kezeléssel tudják orvosolni, és a hajhullás eredménye, a megritkult hajkorona is nagyon lassan pótlódik. A diffúz hajhullást sok minden kiválthatja, olykor csak a magas láz, máskor valamilyen gyulladás vagy a szervezetben kialakult góc áll a hajhullás hátterében. Nagyon gyakran pajzsmirigy problémák és az ezzel járó vérszegénység, vashiány okozza a hajhullást. Sok belgyógyászati rendellenesség, betegség tünete a hajhullás, ezért nagyon fontos, hogy amint problémát, eltérést észlelünk keressünk fel egy szakembert és vizsgáltassuk ki magunkat. A hajproblémákkal kapcsolatban a megelőzés sokkal könnyebb, mint a kezelés.

A foltos hajhullás hátterében az esetek nagyobb arányában pszichés problémák állnak, ezeknek jellemző tünete a foltos hajhullás. Ebben az esetben, mint bármelyik másik esetnél is egyszerre kell kezelni a kiváltó okot és a tünetet. Mielőtt a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei megkezdenék a kezelést előtte nagyon alapos és sokrétű vizsgálatokat csináltatnak, minden lehetséges tényezőt ki kell zárni, ritkán, de akár az is előfordulhat, hogy a hajhullás hátterében egymástól függetlenül több ok is meghúzódik.

Az alapvető, leggyakoribb okok mellett még számos más tényező is lehet a hajhullás oka. A fejbőr betegségei mind eredményezhetnek hajhullást, a legjellemzőbb fejbőrbetegségek: pikkelysömör, szeborrea, ekcéma, gombák, vírusok, baktériumok, paraziták. Ezek jelenléte mind okozhat hajhullást.

Hogyan vizsgálják ki a Bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei a hajhullást?

bőrgyógyászati vizsgálat a hajhullás megállításáraA bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei miden esetet alaposan kivizsgálnak, hiszen olyan területről van szó, ahol a kiváltó okok között nagyon vékony a határ, azok könnyen összemoshatóak, de közben mégis teljesen más kezelést igényelnek.

A vizsgálat itt is, mint mindenhol máshol a kórelőzmény alapos felvételével történik. Ezek után alaposan átvizsgálják, átfésülik a beteg haját és átnézik a fejbőrt már meglévő, vagy éppen kialakulóban lévő rendellenességek után kutatva. Aztán gyengéden meghúzzák a hajat, ezzel tesztelik a hajszálakat. A hajszálakból mintát vesznek a fejbőr több területéről is és azokat mikroszkóppal vizsgálják át. Majd speciális mikroszkóppal a fejbőrt is átvizsgálják, különösen azokat a területeket, ahonnan a hajszál ered. Ezek után a mintákat laboratóriumi és szövettani vizsgálatoknak vetik alá. A bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei így minden lehetséges okot fel tudnak térképezni, ha önmagában a hajszálak vizsgálata nem ad magyarázatot, a pácienst további vizsgálatokra küldik.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.