Chlamydia – Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A chlamydia – Nemigyógyászat Debrecen

A nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőjében sajnos nagyon sok beteget kezelünk ezzel a betegséggel. A chlamydia korunk egyik legelterjedtebb nemi betegsége, melyet az orvostudomány már 100 éve ismer, szövődményeinek veszélyeire azonban csak az elmúlt pár évtizedben figyeltek fel.

A chlamydia egy speciálisan viselkedő baktérium, felépítése és jellemzői alapján a vírusokhoz, parazitákhoz hasonlít. Rettentően gyorsan szaporodik, 2-3 nap alatt osztódik, ha nem kerül sor az osztódásra, akkor a gazdatestben hónapokig tud tovább élni, eközben végig támadja a szervezetet. A chlamydia nemi betegség, nemi úton terjed és a nemi szervek sejtjeihez kapcsolódik. Nőknél a méhet, méhnyakat, petevezetéket, húgycsövet, míg a férfiaknál a húgycsövet támadja meg.

A chlamydia tünetei – Nemigyógyászat Debrecen

chlamydia kezelése - nemigyógyászat DebrecenA nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőnkben nagyon sok beteget kezelünk a szóban forgó betegséggel. A chlamydia azért terjed ilyen nagy mértékben, mert  sokáig tünetmentes, ebben az időszakban a betegek nem tudják, hogy baj van és így tovább fertőzik szexuális partnereiket. A fertőzés első jele körülbelül három napon belül jelentkezik, vizelési panasz formájában. A panasz azonban magától elmúlik, és majd később újra jelentkezik. Nőkre a méhnyak gyulladása jellemző, de ezt a panaszt szintén kevés tünet kíséri. Ami határozott intő jel szokott lenni pácienseinknél az a sárgás, nyálkás folyás. Nőknél a gyulladás miatt kontaktvérzés fordulhat elő, szexuális együttlétekkor és egyébként is.

A tünetmentesség csak a nőket érinti, férfiaknál a tünetek az együttlét után 4-28 nappal jelentkeznek, a kezdő tünet náluk is a vizelési zavar. Ezt követi a váladékozás, a pénisz nyílása vörössé válik, de a váladéktól gyakran összetapad. A fertőzés a szexuális együttlétek orális és anális része miatt garat-, és végbélfertőzéshez vezethet, ezek kísérője szintén a sárgás, nyálkás váladékozás. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb keresse fel a nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőnket. Nagyon sokan még a tünetek láttán sem kérnek orvosi segítséget, a betegség ebben az esetben elmúlhat, de csak ideiglenesen. Fertőzés súlyosabb következménye lehet a kismedencei tályog és a terméketlenség.

A chlamydia kezelése – Nemigyógyászat Debrecen

A nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőnkben a betegséget több módon is diagnosztizálhatjuk. A betegség felderítésére lehetőség van baktériumi vizsgálattal, valamint vérvizsgálattal. A vérvizsgálat során a vérben a fertőzésre adott válaszként megjelenő ellenanyagok mértékét mérjük. A nemi szervekről kenetet veszünk, illetve vizeletvizsgálattal is lehet igazolni a betegséget.

A betegséget antibiotikumokkal kezeljük, a biztos eredmény miatt és az újrafertőzés kizárásának érdekében a partnerek is antibiotikum kúrában részesülnek. A kezelés  után l három héttel a  a pácienseket kontroll vizsgálatra visszahívjuk. Minél régebb óta áll fenn a fertőzés, annál több szövődménye lehet, ezeket pedig nehezebb gyógyítani. Minél hamarabb következik be a diagnosztizálás, annál biztosabb a teljes gyógyulás.

A fertőzés megelőzésére fektessen nagy hangsúlyt, a szexuális együttlétek során használjon óvszert, ami ugyan teljesen nem zárja ki a kockázatot, de nagyban csökkenti a rizikó faktort. Vegyen részt rendszeresen STD szűrővizsgálaton. Nagyon fontos, hogy bármilyen rendellenes dolgot észlel magán, azonnal keresse fel a nemigyógyászat Debrecen városában található rendelőnket.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.