Candida – Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Mi is az a candida? – Nemigyógyászat Debrecen

nemigyógyászat Debrecen - Candida gombaA candida fertőzés korunk betegsége, a nemigyógyásazt Debrecen városában dolgozó szakemberei sokszor találkoznak olyan páciensekkel, akik a candida problémájával küzdenek. A candida egy gomba, jelenléte szervezetünkben bizonyos szintig normális, a candida ugyanis belső flóránk szerves része. Ez azonban csak egy bizonyos pontig van így, ha a candida gomba a kelleténél jobban elszaporodik, akkor az már candida fertőzésnek számít. Azért nagyon nehezen kezelhető, mert az egész szervezetünket behálózza, nem lehet egy-egy tünet, vagy egy-egy testrész, szerv kezelésével kiirtani, összetett, komplex kezelés kell, ami egész szervezetünket lefedi.

A candida kialakulásának okai – Nemigyógyászat Debrecen

A candida gomba elszaporodását, tehát lényegében a belső egyensúly felborulását több tényező is okozhatja, de a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei leginkább a külső tényezők hirtelen megváltozásában látják az okot, illetve a szervezet legyengülésében. Nagyon sokszor ez a két tényező együtt jár. Nagyon sokszor olyan betegeknél alakul ki a candida fertőzés, akik előzőleg erősebb antibiotikum kúrán vettek részt, az antibiotikumok az mellett, hogy hatásos gyógyszerek elölik a szervezet belső flóráját, teljesen legyengítik azt, megsemmisítve ezzel annak védekező képességét. Ahogy a szervezet védekezőképessége legyengül a candida képes elszaporodni és fertőzést okozni. De gyakran alakul ki fertőzés túlsúllyal küzdő embereknél, a meleg párás idő szintén kedvez a fertőzésnek és a műszálas alsóneműk is elősegíthetik a fertőzés kialakulását.

A candida tünetei – Nemigyógyászat Debrecen

nemigyógyászat Debrecen - Candida kezelésMivel a candida az egész szervezetünket támadja, így a tünetek is az egész szervezetünkön jelentkeznek. Nagyon fontos, hogy bármelyiket is észleljük minél hamarabb keressük fel a nemigyógyászat Debrecen városában működő rendelőit, a szakemberek számára rögtön szembetűnnek a tünetek közötti összefüggések, míg mi, laikusok hihetjük azt is, hogy egyszerre két, egymástól eltérő betegséggel küzdünk.

A legjellemzőbb tünetei a candida fertőzésnek a gyakori, erős alhasi görcs, ezt elsőre nehéz kiszúrni, de ha a görcs mindenféle ok nélkül, visszatérően jelentkezik az erős gyanúra ad okot. A candida legszembetűnőbb tünetei a nőgyógyászati problémák, gyulladások szoktak lenni, a legtöbb esetben ezen a pontos derül ki a probléma lényege. A hajhullás gyakori kísérő tünete a candida fertőzésnek, a candidások, gyakran küzdenek ekcémával, gyomorbántalmakkal, gyakran van ok nélküli teltségérzetük.

Akármelyik tünetkombinációt észleljük csináltassunk egy gyorstesztet, ez rettentően olcsó és gyors, és kényelmes, otthon elvégezhető teszt, ha a teszt kimutatja a fertőzést azonnal keressük fel a nemigyógyászat Debrecen városában működő rendelőjét és kérjünk segítséget. A szakemberek első körben majd elvégeztetnek velünk egy komolyabb tesztet és utána kezdődik a candida kezelése.

A candida kezelése – Nemigyógyászat Debrecen

A candida kezelésében a gyógyszeres, antibiotikumos kúrák csak rövid ideig tartó megkönnyebbülést képesek eredményezni. Ahhoz, hogy a fertőzést tartósan ki tudjuk irtani komplexebb kezelésre van szükség. Nagyon sokan esküdnek a candida diétára, ez egy speciális diéta, ami mellőz minden méreganyagot és a szervezet számára teljes megújulást biztosít, hosszú diéta és betartása  sem egyszerű, de akik küzdöttek a candidával, azok leginkább erre esküdnek. Minden diéta egyénre szabott, van egy speciális módszer a Voll – módszer, amivel kitesztelhető kinek melyik étel nem ajánlott. Nagyon fontos, hogy a betegség kezelésében bármit is szeretnénk kipróbálni, azt csak úgy tegyük, hogy előtte egyeztetünk a nemigyógyászat Debrecen városában rendelő szakemberével.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.