Bőrgyógyászat Debrecen – Nyári bőrbetegségek

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A leggyakoribb nyári bőrpanaszok –Bőrgyógyászat Debrecen

bőrgyógyászat Debrecen - nyári bőrbetegségekA bőrgyógyászat Debrecen városában nyáron is várja a pácienseket, hiszen a nyári időszakban sokkal több veszélynek van kitéve bőrünk. A napfény sokkal erősebb, káros hatásai sokkal veszélyesebbek, leéghetünk, és az anyajegyeknek sem tesz jót az intenzív, hosszan tartó napsugárzás. A napfény veszélyei mellett más káros hatások is vannak. A nyári időszakban a természet is él, így számolnunk kell a rovarcsípésekkel is, mint bőrirritáló tényezővel. A napfény, a rovarok mellett egyre több ember szenved a meleg hatására kialakult meleg kiütésektől. Nagyon sokan, nagyon érzékeny bőrrel rendelkeznek, az érzékeny bőrűeknek a nyári időszak sok veszélyt rejt, számukra a legideálisabbak azok a fényvédők, amelyeket a bőrgyógyászat Debrecen városában működő rendelőiben állítanak elő.

Meleg kiütés és kezelése – Bőrgyógyászat Debrecen

A bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei gyakran találkoznak a nyári időszakban a meleg kiütések problémájával. Ezek a kiütések igazából teljesen ártalmatlanok, semmilyen veszélyt nem jelentenek sem hordozójukra, sem hordozójuk környezetére nézve.

A meleg kiütések kialakulásának oka

A kiütések a verejtékmirigyek rendellenességének következményeként alakulnak ki. A mirigyek kivezető csöve elzáródik, az elzáródás a túlzott meleg, vagy pára hatására alakul ki, így a meleg kiütések nem csak a nyári kánikula miatt, hanem láz hatására is kialakulhatnak. Az elzáródás miatt a verejték nem tud kikerülni a szervezetből, és a környező mirigyekbe kerül át, ez okozza az apró, viszkető, piros foltok megjelenését. A kiütések nem veszélyesek, de nagyon kellemetlenek tudnak lenni a viszketés miatt, ha felkeressük, a bőrgyógyászat Debrecen városában működő rendelőjét könnyedén tudnak segíteni problémánkon.

A meleg kiütések kezelési módszere

A meleg kiütések kezelését a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei egy kenőcs felírásával és tanácsok adásával tudják orvosolni. A következő tanácsokat kell betartanunk, ha meg akarunk szabadulni a kialakult meleg kiütésektől, vagy, ha meg akarjuk előzni azokat.

–          viseljünk olyan ruházatot, ami könnyen szellőzik és nem tapad a bőrünkhöz.

–          semmiképpen se vakarjuk a kiütéseket.

–          ha nagyon sok kiütésünk van, a kezelés alatt, ha csak tehetjük, maradjunk hűvös helyen.

–          a kiütéses felületen semmiképpen se használjunk testápolót.

–          és használjuk a bőrgyógyászat Debrecen városában felírt krémet a javaslat szerint!

A meleg kiütések a forró idő enyhültével csökkeni fognak.

Gombás fertőzések – Bőrgyógyászat Debrecen

A forró nyári időszakban sokszor hiába zuhanyozunk többet, hiába figyelünk jobban a tisztálkodásra, a gombás fertőzések sokkal intenzívebben és gyorsabban terjednek. Sokan keresik fel a bőrgyógyászat Debrecen városában lévő rendelőit ebben az időszakban ilyen jellegű tünetekkel.

bőrgyógyászat Debrecen - gombás bőrfertőzésekA gombás fertőzések a test bármely területén kialakulhatnak, de nyilvánvalóan a hajlatok jelentik a legkritikusabb pontokat. A gombás fertőzések melegágya a strand, és a strandon lévő zuhanyzó, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a megelőzés könnyebb, mint a gyógyítás. A gomba számára a nyár ideális időszak, ezek a fertőzések a párás, izzadt bőrön telepednek meg a legkönnyebben. A lábujjközök közötti rész nagyon kritikus a nyári időszakban, főleg, ha munkahelyünk miatt nyáron is zárt cipőt kell hordanunk. Ebben az esetben használjunk hintőport és olyan zoknit, ami vékony és anyaga könnyen szellőzik. A nagyobb testsúllyal rendelkező embereknek különösen oda kell figyelniük. Ha nem vennénk időben észre a fertőzést keressük fel a bőrgyógyászat Debrecen városában működő rendelőjét és kérjünk orvosi segítséget.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.