Bőrgyógyászat Debrecen – Allergiás bőrbetegségek - AZ EKCÉMA

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Profi, helyi Bőrgyógyászat Debrecen városában – Időpont foglalás – 06 20 661 6104!

Bőrgyógyászat DebrecenA bőrbetegségek nagyon gyakran allergiás reakció következményei, sőt általában elmondható az, hogy nagyon sok allergia első tünete a bőrön történő elváltozás. Az allergiás bőrbetegségek két legismertebb, leggyakoribb típusa az ekcéma és a csalánkiütés. A bőrgyógyászok ezzel a két típussal találkozna a leggyakrabb, az ilyen jellegű betegségek esetében sosem elég egyszerűen a tünet kezelése, fontos, hogy feltárják a tünetet kiváltó okot is. A bőrgyógyászat Debrecen városában és más városokban is, nagy hangsúlyt fektet az ilyen típusú allergén betegségek felderítésére. Az allergiával csupán kis figyelem ráfordításával tünetmentesen lehet élni, azonban, ha valaki nincs tisztában azzal, hogy mi eredményezi a kellemetlen bőrelváltozást és nem kezelteti azt, illetve szünteti meg a kiváltó ok meglétét, ezek a bőrbetegségek elfajulhatnak. Nagyon fontos, hogy amint észlelünk egy tünetet keressük fel a bőrgyógyászat Debrecen városában működő rendelőit és kérjük szakember tanácsát.

Bőrgyógyászat Debrecen, az allergia ellen

Az allergia sokféle lehet, rengeteg dologra lehetünk allergiások és az allergia rengeteg féleképpen jelentkezhet. Most azokkal a típusú allergiákkal foglalkozzunk, amik tünete bőrelváltozást eredményez. A bőrre hatással lehet ételallergia, rovarcsípésre adott allergiás válaszreakció, gyógyszerallergia, és különböző anyagokra is lehetünk allergiások. Ezeknek mindnek van a bőrre gyakorolt hatása, sőt, többnyire a bőrelváltozás szokott az első tünete lenni ezeknek a betegségeknek. Ezért is nagyon fontos, hogy a bőrgyógyászat Debrecen és az ország akármelyik városában alaposan vizsgáltassa ki az adott tünetet.

Az allergia következtében kialakult bőrbetegségek gyógyítása több lépcsős. Mindig kezelni kell a tünetet külsőleg, ez leginkább krémekkel történik, a tünet elfajultságának függvényében gyógyszeres kezelést is szoktak alkalmazni, és ami a legfontosabb a betegnek az allergiát kiváltó tényezőt ki kell iktatnia az életéből, vagy nagymértékben le kell csökkentenie mértékét, jelenlétét. Az allergiás tünetek általában azoknál a betegeknél ütik fel a fejüket, akik meggyengült immunrendszerrel rendelkeznek. Így a bőrgyógyászat Debrecen városában és máshol is szorosabb együttműködésben áll az egyéb szakorvosi rendelésekkel. Most nézzük kicsit részletesebben a két leggyakoribb allergiás bőrbetegséget.

Az ekcéma – Bőrgyógyászat Debrecen

Bőrgyógyászat DebrecenA bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei gyakran találkoznak ekcémás tünetekkel, a bőrgyógyászatot felkereső betegek körülbelül 20%-a ekcémás panaszokkal rendelkezik. Az ekcémás bőrbetegséggel szenvedők többsége hazánkban leginkább valamilyen illóanyagra, krómra, vagy kobaltra érzékeny, de gyakori még a nikkel, formalin és festékallergia is. Az ekcéma több megjelenési formával is bír, így fajtája is több van, de alapvetően mindegyik a hámréteg gyulladását eredményezi. Az ekcéma lehet:

–           kontakt, ebben az esetben a gyulladás ott alakul ki, ahol a bőr érintkezik az irritációt okozó anyaggal.

–          mikrobás, ennek vagy egy belső gyulladás a kiváltó oka, vagy külső irritáció.

–          diszhidrózis, az ujjakra jellemző, hólyagok formájában jelentkezik leginkább a fülledt nyári időszakban, kiváltó oka sokszor a verejtékezés.

–          szeborreás, ez a típus leginkább az arcon jelentkezik, vörösséget eredményez.

–          atopiás, leginkább még a csecsemőkorban kezdődik, a hajlatokban jelentkezik.

Általában mindegyik típus kellemetlen tünete az erős viszketés érzése. Az ekcéma vizsgálatánál az allergiavizsgálat kihagyhatatlan, hiszen a tartós gyógyulást az eredményezi, ha az irritációt okozó anyagot kerüljük. Az irritációt kiváltó anyag kívülről és belülről is a bőrhöz kerülhet, ugyanolyan tüneteket előidézve. A bőrgyógyászat Debrecen városában rutinosan kezeli a legkülönfélébb ekcémás betegségeket, de ehhez fontos, hogy még minél korábbi stádiumban kérjünk segítséget.

Bőrgyógyászat Debrecen városában – 06 20 661 6104!

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.