Esztétikai kezelések

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Dermaroller-dermapen kezelés:

(Kollagén indukciós terápia)

Bőrünk 75%-át kollagén alkotja. A test kollagén termelése az életkorral csökken, így       harminc éves korunk környékén, arcunkon apró szarkalábak, ráncok képződnek. A bőr elveszti fiatalságát, ragyogását lassan kiszárad, a haj meggyengül és elveszti fényét.
Az általános egészségi állapotunk, a napi gondok, betegségek, lelki válságok nyomot hagynak rajta. A helytelen táplálkozás és élvezeti szerek használatáról már ne is beszéljünk.

40 év felett lelassulnak az anyagcsere folyamatok, a bőr mirigyeinek tevékenysége csökken, a bőr elvékonyodik, zsírhiányos, dehidratált lesz.

Az erős kollagén ezen kívül nagyon fontos szerepet játszik a kötő –és támasztószövet stabilitásában is.
A kötőszöveti gyengeség következtében alakulnak ki a striák is.

A kötőszövet gyengesége lehet öröklött állapot, de a mozgáshiány, a terhesség során kialakult nagy súlytöbblet, a gyakori hízás-fogyás, hirtelen növekedés, túlzásba vitt erősítő sport is okozhat ilyen panaszt.

A szervezetben lévő kollagén termelődés stimulálásával ezeken a problémákon próbálunk segíteni.

Ennek egyik lehetősége a kollagén indukciós eljárás. A kezelés során tűket használunk, melyek mikrosérüléseket ejtenek a bőr felszínén, ami szabad szemmel nem látható és minimális érzékenységgel, fájdalommal jár.

A kezelés hatására a szervezet azonnal reagál a „sérülésre” és elkezdi gyógyítani a tű okozta apró sérüléseket. Ennek következtében beindul a kollagén és elasztin termelés, melyek a bőr kulcsfontosságú elemei.

Ez a tűs kezelés történhet dermarollerrel, illetve dermapennel.

A hatás nem azonnal jelentkezik a kezelést követően. A terápia eredményessége pár hét múlva érezhető, látható. A kezeléseket legalább három alkalommal javasolt ismételni.

A kollagén indukciós kezelést az alábbi elváltozások esetén javasoljuk:
striák (terhességi, elhízási csíkok) halványítására, eltüntetésére
– atrófiás hegek kezelésére
– megereszkedett, petyhüdt bőr kezelésére az egész testen
– ráncok kezelésére (különösen a száj körül és szarkalábaknál)
– tág pórusok kezelésére
– bőrfeszesítés,
– visszamaradt pattanások, vagy egyéb gyulladásosok, műtétek utáni kis besüppedésekre
– öregségi foltok

Kollagén indukciós eljárást dermarollerrel vagy dermapennel végezzük.

A tűs kezelés (rollerezés, pen használata)a lézeres bőrmegújítás alternatíváját jelentheti azoknál a pácienseknél, akiknél nem végezhető lézeres beavatkozás, vagy kevesebb kockázatot vonzó, kevésbé invazív eljárást keresnek. A tűs rollerezés egy biztonságosabb alternatívát kínál, mellyel csökkenthetjük a ráncokat, javíthatjuk az aknés hegeket, a pigmentációt és a striákat.

A kezeléseket orvosi dermarollerrel végezzük. Rendelésünkön a legkorszerűbb Genosys DTS rollereket használjuk. A   hengeren 540 tű található, melyek 0.2 mm-es vastagságúak. A tű keresztmetszete gyémánt. A tű nagysága 1.5-2 mm hosszú.

A dermaroller mellett alkalmazott másik eszköz a kollagén indukciós kezelés során a Dermapen, ami a leginnovatívabb eszköz jelenleg hazánkban a bőrfiatalítás területén.

A roller több mint 500 000 mikrocsatornát képez a bőrön 5-10 perc alatt, mélyen az epidermisz barrierén áttörve, mely a leginkább gátolja a hatóanyagok felszívódását. Az így bevitt aktív hatóanyagok elérik a mélyen fekvő sejteket is, sokkal hatékonyabban, mint a felszíni alkalmazás esetében. A mikrotűs kezelés minimálisan károsítja a bőrt, nem szükséges hozzá az egészséges epidermisz eltávolítása, mely egyéb megújító technikáknál előfordul. Mivel az epidermisz ép marad, gyors a gyógyulási idő. A természetes kollagéntermelés fokozásának eredményeképpen, sokkal több kollagén képződik, így a bőr természetes módon megvastagszik.

 

A tűmérettől függően a hatások közt alapvető élettani különbség van!
A 2mm-s tűk, melyeket rendelésünkön is alkalmazunk, a bőr irharétegét sértik meg, így az ott található fibrocyták, azaz a kötőszövet termelő sejtek, elkezdik a tű okozta kis sérüléseket, lyukakat kollagénnel begyógyítani, így megindul a masszív kötőszöveti újraképződés.

Ezzel szemben a rövid, 1 mm alatti kozmetikai dermaloller tűi csupán a hámsejtréteget karcolják fel, így ez egy felületi kezelésnek felel meg. Az irharétegre, így a kollagénképződésre gyakorolt hatása nincs!

A kollagén indukciós kezelések az alábbi esetekben nem javasoltak:

 • herpesz
  – anyajegy (a kezelendő felületen)
  – krónikus bőrbetegség ( pikkelysömör, ekcéma, rosacea)
  – véralvadási problémák
  – keloid képződésre való hajlam
  – terhesség és szoptatás
  – kezelést megelőző fél éven belüli gyümölcssavas hámlasztás
  – érzéstelenítő krémmel szembeni allergia (lidokain érzékenység)
  – különböző gyógyszerek pl. isotretinoin, véralvadásgátló szerek, aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedésekor
  – cukorbetegség esetén

Ár: 25 000Ft (az ár tartalmazza a a kezeléshez szükséges eszközt, a terápia során alkalmazott ampullákat, illetve nyugtató maszkot)

 

Guna terápia-biolifting

A Kollagén az esztétikában

Számos kutatás bizonyítja, hogy a kollagén serkenti a kötőszöveti fibroblasztok aktivitását és támogatja a bőr természetes regenerációs folyamatait. A gyengéd, feltöltőanyag mentes kezelés hatására a bőr működése optimalizálódik, egészségessé, üdévé válik, tónusa fokozódik, ráncai kisimulnak, és az arc visszanyeri eredeti, fiatalos vonásait.

A BIOLIFTING gyártója közel 30 év kutatási tapasztalattal az esztétikai kollagént a világ több, mint 40 országában értékesíti. Együttműködik nemzetközi kutatási csoportokkal, egyetemekkel, az évek során az egyik legnagyobb innovátorává vált a kollagénnel kapcsolatos bőrgyógyászati fejlesztéseknek. A kutatások orientációja: az emberi szervezet regenációs folyamatainak helyreállítása természetes anyagokkal, a mellékhatások minimalizálásával.

Anti-aging

A BIOLIFTING egy finom változásokat előidéző kollagén stimuláción alapuló orvos-esztétikai kezelés, amely
• nem okoz riasztó, mesterkélt hatású változásokat, nem változik meg az arckontúr, azonban természetes, fokozatos javulást eredményez, mivel a kollagén
• támogatja a bőr természetes regenerációs folyamatait, illetve
• a hatásmechanizmus nem a feltöltésen, hanem a sejtek revitalizációján, valamint a sejt közötti állomány megtisztításán alapul.

A kezelés hatékonyan alkalmazható:

az arc, nyak, dekoltázs és kézfej bőrének fiatalítására, feszesítésére, illetve a ráncok csökkentésére.
• foltos, vagy diffúz hajhullás esetén hajas fejbőr regenerálására és táplálására.
• hegek esztétikai kezelésére.
• egyéb esztétikai kezelések hatékonyságának fokozására.
A Biolifting orvos-esztétikai program által egyszerű és gyors a fiatalodás. A Biolifting kezeléseknek köszönhetően arcbőre évekkel korábbi állapotát nyerheti vissza. Bőre látványosan fiatalabb, kisimultabb, hamvasabb lesz anélkül, hogy mesterkélté, idegenné válna. A kezelés további előnye, hogy nem lokalizálódik egyetlen ráncra, hanem az arc egész területén indít el szöveti fiatalodást.

A kezelésnek biztonságos, mivel kollagén stimulációval a bőrünk egyik legfontosabb alkotóelemét támogatjuk, segítjük a szervezet regenerációs folyamatait és a méregtelenítési folyamatokat. Ezért a BIOLIFTING kezelés a legkíméletesebb módon segít bőre fiatalságának visszanyerésében.

Hajhullás kezelése

A Biolifting hajhullás elleni, hajnövekedést serkentő kezelés a jól ismert eljárásokkal szemben egy sokkal kevésbé drasztikus vagy fájdalmas eljárás. Hatására a hajhullás megszűnik, a problémás területeken, ahol a haj jelentősen megritkult, a hajszálak újra növekedésnek indulnak!

Heti vagy kétheti gyakorisággal javasolt a Biolifting hajhullás, hajritkulás elleni kezelés. Az első, több kezelésből álló kúra után csupán félévente – évente egy emlékeztető kúra ajánlott a Biolifting hatás megőrzésére.

Arcfiatalítás /3 ampulla hatóanyag beadása alapszúrásokkal+nyugtató maszk felhelyezése/

Ár: 20 000 Ft

-Ránctalanítás/ 3 ampulla hatóanyag beadása alapszúrásokkal és a ráncok szúrásával+  nyugtató maszk felhelyezése

Ár: 20 000 Ft

Hajhullás kezelése:

2 ampulla hatóanyag beadása : 15 000Ft

Biolifting kezelés dermaroller -dermapen kezeléssel kombinálva/ 3 ampulla felhasználásával/

Ár:25 000 Ft

 

A triklórecetsavas (TCA) hámlasztás

A peelingek alkalmazása nem új keletű.

A kémiai peelingeket a bőr fiatalítására és a bőrtumorok megelőzésére már évezredek óta használják. Az egyiptomiak által alkalmazott tejes fürdők, sós, alabástromos, kénköves, habköves hámlasztások és különböző állati olajak mind a bőr hámlasztását és megújítását szolgálták. Az 1920-as évek elején vezették be először a fenolos hámlasztást, azonban a kezelés utáni hegesedés és a fenol szívizomra kifejtett toxikus hatása miatt használatát igencsak korlátozták.

Az 1940-es és 1970-es évek között a kén, resorcin paszta, szalicilsav, és szilárd széndioxid is hasonló célokkal került bevezetésre a szépség szolgálatában.

A triklórecetsavas (TCA) hámlasztást az 50-es évek óta alkalmazzuk, aknés hegek, bőrelszíneződések kezelés mellett a bőr fiatalítására.

A triklórecetsav(TCA) koncentrációjától függően mind felszínes, mind közepesen mély és mély hámlasztásra is alkalmas.

A kezelés során, a sav a hám fehérjéivel érintkezve, kb. 1 perc alatt azok kicsapódását eredményezi, ami pár nap múlva a bőr hámlását okozza.

A kezelés menete:

A kezelés során a kezelendő bőrfelületet vattapálca segítségével kenjük be, és egy percen belül az eredmény láthatóvá válik: bőrpír és ún. „fagyási felhők” alakulnak ki. A páciens ez alatt égő érzést, viszketést érez, minimális kellemtelenséget érezhet.

A kezelés alatt az égő érzésen a bőr legyezésével lehet csökkenteni.

A kezelést követően a bőr hűtése, ill. speciális krém felvitele javasolt, amelyet folyamatosan- a hámlás bekövetkeztéig, és utána is szükséges használni.

A kémiai hámlasztások a bőr felső rétegeinek eltávolításával tulajdonképpen kontrollált sebgyógyulást indítanak be ,így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és kollagén átrendeződésre.

Mindannyian szeretnénk ragyogó, egységes, egyenletes és egészséges bőrképet.

Orange Tca peel: Ez az igazi hollywoodi ragyogás kulcsa! Egyszeri drasztikus beavatkozás, amely után a felépülési idő a legtöbb esetben meglepően rövid. Triklórecetsav, szalicilsav és retinol tartalmú peeling a súlyosan napfénykárosodott, szürke, fakó, öregedő bőrrel csodát művel. A gyors felépülés  a kezelés után azonnal alkalmazott regenerációt serkentő termékeknek és a speciális, kifejezetten hámlasztás utáni bőrápolásra összállított termékcsomagnak köszönhető. A kezelés után lemezes hámlás várható. Évente 1-2 alkalommal használjuk, ideálisan a napfényszegény hónapokban.

Peeling utáni teendők:

A kezelés után a bőrt először másnap szabad óvatosan megmosni. A diagnózisnak megfelelő speciális regeneráló krém, illetve fényvédő használata KÖTELEZŐ.

A fényvédőt érdemes naponta háromszor felvinni, reggel, 11 órakor és 14 órakor, erősebb UV sugárzás esetén az orvos utasítása szerint, akár gyakrabban. A napozás, szoláriumozás az előírt időn át, minimum 6 hétig tilos. A bőrt az előírt termékekkel kell kezelni, egyéb esetben nemkívánatos mellékhatások alakulhatnak ki.

A hámló bőrt tilos lehúzni, mert az fokozza a barna foltok kialakulásának veszélyét! Csak tiszta kézzel szabad az arcot érinteni, hogy minimalizáljuk a bakteriális felülfertőződés esélyét. Az arra hajlamos egyéneknek a herpesz kiújulásának megakadályozására antivirális szert kell szedniük. A peeling kúra ideje alatt a kezelt területen más márkájú kozmetikumot használni nem ajánlott. Edzés, szauna, illetve a hővel kapcsolatos kozmetikai kezelések végzése a kezelés után 3 napig ill amíg érzékenynek érzi a páciens a bőrfelszínt, nem javasoltak.

Várható hatás, mellékhatás, szövődmények: Elsősorban a hámlasztás mélységétől, valamint az egyéni érzékenységtől függően kialakulhat bőrpír, égő fájdalom. A kezelés napján a bőr kivörösödik. Másnapra az elhalt felszíni hám fokozatosan besötétedik, amit erre a célra kifejlesztett alapozóval le lehet fedni. A lemezes hámlás a 2-3. napon kezdődik meg. A hámlás mértéke eltérő, TCA savas beavatkozás esetén jelentős hámlásra kell számítani, mely kb. 3 nap alatt lezajlik, de ez egyéntől függ.

Lehetséges komplikációk: Pigmentfoltok kialakulása, a bőr átmeneti kipirosodása, fertőzés, hegek kialakulása. Kivételes esetben maradandó lehet a színeltérés, illetve előfordulhat a tünetek rosszabbodása.

Kontraindikációk:

 • allergia az alkalmazott savakra,
 • cukorbetegség,
 • súlyos veseelégtelenség
 • súlyos akné esetén.
 • napégés esetén,
 • aktív kiütésekkor, aktív herpesz fertőzésnél,
 • keloidos hajlam,
 • a kezelt területen lévő nyílt sebek esetén,
 • sebészeti beavatkozás után rövid idővel,
 • rádiófrekvenciás kezelés után 15 napig,
 • Roaccután (isotretinoin) szedését követő 6 hónapban,
 • terhesség,
 • illetve abban az esetben, ha Ön nem készül fel az esetleg egy hétig tartó hámlásra.

Ár: Az elő-és utókezeléshez szükséges anyagoktól függően 60 000-80 000Ft.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!