Az acne azaz a pattanásokról részletesebben – Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A pattanások – Bőrgyógyász Debrecen

A bőrgyógyász Debrecen városában működő rendelői sajnos gyakran találkoznak olyan páciensekkel, akiknek a pattanásokkal vannak problémáik. Ezek a páciensek javában kamaszok, fiatalok, az ő korukban a pattanásos bőr egy nagyon jellemző probléma, amit igen nehéz kivédeni. De nem csak a fiatalok küzdenek ilyen nehézséggel, felnőttek, idősebb fiatalok közül is sokan szenvednek a pattanásoktól.  A bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei tudnak segíteni ezen a problémában a kamaszoknak is és az idősebb felnőtteknek is, a kamaszkori pattanások kezelése azonban valamivel könnyebb, mivel maga az állapot is természetesebb.

A pattanások kialakulásának okai – Bőrgyógyász Debrecen

Az akne kialakulásának hormonális okai – Bőrgyógyász Debrecen

bőrgyógyász Debrecen - acne kezelésA pattanások, az akne kialakulásának oka egy ige egyszerű tényre vezethető vissza. Ez pusztán annyi, hogy a faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik, így az nem tud rendesen tisztulni és ez miatt begyullad. Ennek hátterében azonban több tényező is állhat, a fiataloknál a serdülőkorban a legnagyobb mértékben a hormonok befolyásolják, okozzák a pattanások kialakulását, de ugyanakkor a pattanás kialakulásához vezethet akár külső környezeti hatás, vagy csupán velünk született hajlam is. A hormonális tényező természetesen nem csak a serdülőkorban kerülhet előtérbe, sok olyan speciálisabb élethelyzet van, amikor a hormonváltozás természetes és pattanásokat eredményez, ilyen például a terhesség, vagy csak egy egyszerűbb példát nézve nőknél a menstruációs ciklus. Ezek mind olyan helyzetek, amelyekben a hormonok ingadoznak és ez pattanásokat eredményezhet. Az ilyen helyzetekben a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei leginkább külső segítséget ajánlhatnak.

A pattanások jellemzően olyan testrészeken jelennek meg, ahol sok faggyúmirigy van, hiszen ezek eltömődésével alakul ki az akne. Jellemzően ilyen terület az arc a mell és a hát környéke. Az arcon belül a homlok, az orr és az áll a legkritikusabb rész, ezt szokták T vonalnak is nevezni.

Az akne kialakulásának külső okai – Bőrgyógyász Debrecen

A pattanások kialakulásáért tehát leginkább a hormonok a felelősek, ezek serkentik a faggyúmirigyek termelését, ez normális folyamat, de ha túlteng problémákat okoz, a faggyútermelés fokozásáért a férfihormon a felelős. A hormonok mellett az akne kialakulásáért olyan készítmények is felelősek, amik a hormonokra vannak hatással, tipikusan ilyen szer a fogamzásgátló. A bőrgyógyász Debrecen városában az ilyen okokból eredő bőrproblémákat csak a nőgyógyásszal összedolgozva tudja orvosolni, hiába kezeli a tünetet, ha a kiváltó ok nincs megszüntetve.

Nagyon sokszor a nem megfelelő kozmetikumok használata az, ami elzsírosítja bőrünket és ezáltal generálja a pattanások kialakulását. A zsíroz hatású kozmetikumok mellett az is gondot okozhat, ha a kozmetikum nem megfelelő minőségű és elzárja a pórusokat, azok így lényegében nem kapnak levegőt, nem tudnak szellőzni és semmiképpen se tudnak tisztulni. A bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei rögtön felismerik az ilyen jellegű problémát, a probléma a helytelen kozmetikumok használatának felhagyásával általában meg is szűnik.

Nagyon sokszor a pattanások megjelenésének hátterében nem áll más, mint a stressz. Figyeljük csak meg, hogy egy nehezebb időszakban hajunk jobban lezsírosodik, bőrünk pedig pattanásossá válik, ilyenkor nem tehetünk mást, csak próbáljunk meg megnyugodni és próbálunk nagyobb hangsúlyt fektetni az alapos arctisztításra.

A pattanásokra nagyon kell figyelni, ha nem kezeljük őket időben és megfelelően, arcbőrünk elfertőződhet és a pattanások az egész területét ellephetik, ezért fontos, hogy időben kérjünk segítséget a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakembereitől.

pattanások kezelése

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.