A testsúly változás hatása a bőrre és ezen hatások kivédése - Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A bőrbetegségek széles skálája – Bőrgyógyász Debrecen

bőrgyógyász Debrecen - testsúly hatásaiA bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei minden tünettel, minden betegséggel foglalkoznak, ami bőrünkhöz kapcsolódik. A bőrünkhöz kapcsolódó tünetek és betegségek listája nagyon széles. Széles skálán mozog jellegük is, és kiváltó okuk is. Vannak fertőzéses, vírusos, gombás megbetegedések. Vannak genetikailag örökölt elváltozások, panaszok és sok olyan bőrbetegség van, ami igazából szűkebb körben is csak a külső esetleg belső tényezők káros hatásának következtében alakul ki. A skála szélessége miatt is nagyon fontos, hogy, ha bármi panaszunk, tünetünk van, keressük fel a bőrgyógyász Debrecen városában működő rendelőit, a tüneteket akkor lehet hatásosan kezelni, ha tudjuk mi a kiváltó ok, a kiváltó ok felderítésére azonban a szakember hozzáértésére van szükségünk.

A bőr – Bőrgyógyász Debrecen

A bőr testünket borító szövet, és ez mellett egyben a legnagyobb méretű szervünk is. Sokunknak furcsa lehet a bőr, mint szerv megnevezése, de gondoljunk csak bele, különálló szerkezete van, önálló és többrétű funkciót tölt be. Ápolása ebből kifolyólag ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik testrészünknél, szervünknél, ha bármi rendellenességet észlelünk, keressük fel a bőrgyógyász Debrecen városában működő rendelőjét. A legkisebb, legapróbb eltérés mögött is komoly betegség húzódhat meg. A bőr szerkezete három rétegre osztható, ezek a következők;

–          felhám: ez a legkülső, legfelső réteg, így ennek feladata a közvetlen védelem, illetve a folyamatosan elszarusodó réteg magújítása.

–          irha: ez a középső réteg, ez biztosítja a bőr rugalmasságát, tartósságát.

–          bőralja: elsődleges szerepe az energiaraktározás, hőszigetelés, ez a legalsó, vagy másként a legbelső réteg.

A bőr a legnagyobb érzékszervünk is egyben, rengeteg idegvégződés van bőrünkben, ezek érzékelik a hőt, a fájdalmat, a tapintást.

A testsúly változás és a bőr – Bőrgyógyász Debrecen

bőrgyógyász Debrecen - NarancsbőrA bőr testrészenként eltérő vastagságú, szerkezete ugyanaz, de vastagsága más. A testsúlyváltozásnak, főleg a hirtelen történő testsúlyváltozásnak nagy szerepe van bőrünkre és szervezetünkre. Szélsőséges esetekben nem is a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó rendelőit kell először felkeresnünk, mert valljuk be a hirtelen testsúly változásnak, főleg a hirtelen történő testsúly gyarapodásnak veszélyesebb hatásai is lehetnek. A vércukorszint, vérnyomás, mind változik a testsúlynövekedéssel, szervezetünknek hirtelen nap, mint nap sokkal nagyobb tömeget kell mozgatnia, mint korábban, ha a változás nagyon hirtelen történik, ehhez nem tud alkalmazkodni.

A bőr felületén is következnek be változások a hirtelen változás hatására. Megváltozik a bőr állaga, hiszen a szervezetünkben lévő zsír-víz eddig megszokott aránya felborul. A striák ellen még a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei is nehezen tudnak tenni bármit is. A stria a hirtelen hízástól, vagy testsúly ingadozástól alakulhat ki. Legjellemzőbben a comb és fenék tájékán, de szélsőséges esetekben lényegében a test felületének bármelyik részén megjelenhetnek. A bőr nem tud reagálni a hirtelen változásra, nem tud olyan gyorsan nyúlni, ahogy kellene vagy olyan gyorsan összehúzódni, ahogy kellene és lényegében megtörik a bőr. A megtörés csíkok formájában jelenik meg. Ezeket a csíkokat azonban nagyon nehéz eltüntetni, némelyiket talán nem is lehet. A striák megjelenéséért nem csak a testsúly ingadozása vonható felelősségre, a háttérben hormonális okok is meghúzódhatnak, így a vékony nőkön is lehetnek striák. Mozogjunk minél többet, táplálkozzunk egészségesen és amennyire csak lehet figyeljünk bőrünkre, tünet észlelésénél keressük fel a bőrgyógyász Debrecen városában működő rendelőit.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.