A szifilisz – Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A szifilisz – Nemigyógyászat Debrecen

A szifilisz a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberi körében már régóta ismert betegség, sőt, a szifilisz az egyik olyan nemi betegség, amit a legrégebben diagnosztizáltak. A betegséget nagyon sokan úgy ismerik, mint vérbaj. A betegség megnevezése egy olasz orvostól származik, aki még az 1400-as – 1500 éve tájékán praktizált.

A szifilisz kialakulásáért egy Treponema pallidum nevű baktérium a felelős. A szifilisz terjedése többféleképpen is lehetséges. A betegség átterjedhet emberről – emberre szexuális érintkezés során, de akár anyáról gyermekre is átterjedhet, mivel a baktérium képes átmenni a méhlepényen is. A betegség ezért nagyon veszélyes. Nagyon fontos, hogy amint észleljük a tüneteket, vagy, ha nem is tüneteket észlelünk, hanem csak azt észleljük, hogy valami nincs rendben minél hamarabb keressük fel a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakembereit, hiszen a háttérben bármilyen betegség meghúzódhat.

A szifilisz tünetei – Nemigyógyászat Debrecen

nemigyógyászat Debrecen - szifilisz kezeléseA szifilisz különböző stádiumokkal rendelkezik, tünetei nagyon gyakran egymástól függetlenül jelentkeznek, ezek szépen – lassan egyre komolyabbakká vállnak. Nagyon fontos, hogy, ha ilyen betegséggel küzdünk minél hamarabb kerüljünk a nemigyógyász Debrecen városában rendelő szakembereinek keze alá, a betegségre gyorsan kell reagálni.

A legelső tünet, amit észrevehetünk és szifiliszre utalhat az a baktérium behatolási helyénél kialakuló gyulladás, a gyulladás általában körülírja a behatolás helyét. A begyulladt terület a későbbiekben elfekélyesedik, ha a gyulladásra a kezdeti stádiumban nem figyelnénk fel, itt már nagyon határozottan észlelhető, hogy valami komoly gond van. A fekély gyógyulási ideje körülbelül hat hét, a fekélyes területen a későbbiekben hegek maradnak. A behatolás több területen is előfordulhat, legjellemzőbb a nemi szervek környékén, de lehet a szájban és a végbélnyílás környékén is. A baktérium behatolását általában a nyirokcsomók megduzzadása kíséri.

A nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei már a kezdeti tünetekből is pontos megállapításokat tudnak levonni, de, ha esetleg ebben a stádiumban nem jutnánk el a szakemberhez, akkor a másodikban már biztosan el fogunk. A szifilisz tüneteinek második stádiumában ugyanis az egész test felületén bőrkiütések jelennek meg. A tüneteknek ez a stádiuma a betegség kialakulásától számított második hónapban kezdődik.

Évek múlva a szifilisz már nem fertőz, ez a késői szifilisz. De ebbe a stádiumba nagyon kevesen kerülnek, hiszen a mai orvostudomány a hatékony antibiotikumos kezelésekkel gyógyítani tudja a betegséget.

A szifilisz kezelése – Nemigyógyászat Debrecen

A szifilisz kezelésére penicilint használnak, a kezelés ingyenes, mindenki a háziorvosánál kell hogy igényelje. Ha nem a háziorvostól, akkor a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakembereitől is igényelhetjük a kezelést.

A szifilisz megelőzése – Nemigyógyászat Debrecen

A szifiisz megelőzésére a legbiztosabb módszer, a monogám párkapcsolat. A szifilisz sérült bőrön vagy a nyálkahártyán keresztül férkőzi be magát a nemi aktus során, az óvszerrel való védekezés sem nyújt mindig, minden esetben biztos védelmet. Vannak olyan megelőzési módszerek, mint például, a közösülés előtt antibiotikumot szedhetünk, ez hatásos az újonnan összeszedhető fertőzés ellen, de a már meglévőnek elfedheti a tüneteit, így szedése ajánlott is, meg nem is. Ha monogám párkapcsolatban élünk felesleges. A szifilisz a betegség második stádiumáig teljes mértékben gyógyítható, a penicillint injekcióval juttatják be a szervezetbe, egy pár hetes kúra alkalmával. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb kezelés alá kerüljünk, bármilyen a szokásostól eltérő tünetet észlelünk, keressük fel a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakembereit.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.