A szemölcsökről – Bőrgyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberek számára a szemölcs olyan probléma, amivel gyakran találkoznak. Sajnos nagyon sok páciens fordul túl későn ezzel a problémával szakorvoshoz.

A szemölcs – Bőrgyógyászat Debrecen

A szemölcs általában kisebb, de ritkán nagyobb méretű bőrkeményedés, kemény bőrkitüremkedés. A szemölcs kialakulásának hátterében leginkább vírus szokott állni, körülbelül ötven vírus típust lehet elkülöníteni, a szemölcs jellegét, méretét azonban nem csak a vírus határozza meg, hanem az is, hogy hol helyezkedik el a bőrön, az adott bőrfelszín állapota, és a külső környezeti tényezők mind meghatározzák a vírus jellegét. Nagyon fontos, hogy ahogy egy szemölcs kialakul, testünkön keressük fel a bőrgyógyászat Debrecen városában üzemelő rendelőit, minél hamarabb kapunk orvosi segítséget, annál könnyebben kezelhető a szemölcs. Ez mellett nagyon fontos tényező, hogy a vírusok között van olyan is, mely a rákos sejtek elburjánzását idézheti elő, a szemölcsnél, ami alapvetően egy túlburjánzás ez nagyobb veszély, fontos, hogy minél hamarabb részesüljünk orvosi ellátásban.

A szemölcsöt az emberek egymásnak adják el, mivel kialakulásának hátterében vírus áll, így az könnyen terjed egyik emberről a másikra. Az elmúlt években, talán az elmúlt évtizedben a szemölcsös panaszok megsokszorozódtak. Ennek a legnagyobb valószínűséggel az az oka, hogy egyre tudatosabban, egyre egészségesebben próbálunk élni, egyre többet járunk uszodákba, edzőtermekbe, az egészségesebb életmód jegyében. A közös tér azonban megnöveli annak az esélyét, hogy a fertőzéseket egymás átadjuk, így a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei egyre többet találkoznak az ilyen jellegű problémákkal.

A szemölcs típusai – Bőrgyógyászat Debrecen

A szemölcsök típusait, ahogy azt már fentebb is említettük az mellett, hogy milyen vírus okozza kialakulásukat az alapján is meg lehet különböztetni, hogy milyen kinézetük, illetve, hogy melyik testrészünkön jelennek meg. A bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei ránézésre már nagyjából meg is tudják mondani, hogy mivel van dolgunk, de a vírus pontos meghatározásához kellenek vizsgálatok.

A közönséges szemölcsök – Bőrgyógyászat Debrecen

A közönséges szemölcsök bárkin megjelenhetnek, de mégis leginkább a gyerekekre jellemzőek. Leggyakoribb előfordulási helyük a kézfej, méretük kisebb, csupán pár milliméter, a legnagyobbak nem szoktak 25 milliméternél nagyobbak, lenni, jelenlétük esztétikailag zavaró, de nem jár fájdalommal.

Lapos Szemölcsök – Bőrgyógyászat Debrecen

bőrgyógyászat Debrecen - Szemölcsök kezeléseA szemölcsök leggyakrabban a HPV vírus következményeként alakulnak ki, ez a vírus ellen nem lehet teljes mértékben védekezni, a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberitől bármikor kérhetünk szakmai tanácsadást arra vonatkozóan, hogy mire érdemes és mire kell odafigyelni. A lapos szemölcs, ahogy azt a nevéből is következtethetjük, hogy jellegét tekintve lapos, méretében nagyobb lehet, mint a közönséges szemölcs, akár az egy centimétert is elérheti.

A különböző testrészeken található szemölcsök

Talpon található szemölcsök – Bőrgyógyászat Debrecen

A talpon található szemölcsöket leginkább előfordulási helyük teszi jellegzetessé, mint kinézetük vagy szerkezetük. Veszélyük, hogy nagyon könnyen összetéveszthetők a tyúkszemmel, és a talp a szemölcsöknek sem túl ideális, a folyamatosan rájuk nehezedő nagy nyomás miatt.

Szemölcsök a nemi szerveken – Bőrgyógyászat Debrecen

A nemi szerveken található szemölcsökkel a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei és a nemigyógyászat szakemberei felváltva segítenek, a probléma egyszerre mindkét területhez tartozik.

A szemölcsök bárkinél előfordulhatnak, de azok különösen nagy veszélyben vannak, akik gyengébb immunrendszerrel rendelkeznek, a bőrgyógyászat Debrecen városába n dolgozó szakemberei több módon is tudnak segíteni, keressük fel őket időben.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.