A striák kialakulása és eltüntetése – Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A stria –Bőrgyógyász Debrecen

bőrgyógyász Debrecen - stiraA bőrgyógyász Debrecen városában üzemelő rendelői sajnos nagyon gyakran, egyre gyakrabban találkoznak a striák által okozott problémákkal. A striák fizikálisan nem jelentenek veszélyt szervezetünkre, de esztétikailag nagyon sok kellemetlenséget tudnak okozni. A striák csíkok a bőrön, sokan testcsíknak is hívják, lehetnek erős vörösek vagy lilás árnyalatúak, de egészen halvány fehér színűek is. Méretük szintén nagyon változó, vannak egészen vékony csíkok és vastagabbak is. Nagyon sokan a striák megjelenését összekötik a narancsbőrrel, ez hibás feltevés, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Egyetlen közös van a két bőrproblémában, az pedig megjelenési területeik. A narancsbőr és a striák is leginkább a comb, has, fenék környékén jelennek meg, de szélsőséges esetekben a striák más területeken is megjelenhetnek, mint például háton.

A striák kialakulása, mit tehet ellenük a bőrgyógyász Debrecen városában

A striák leginkább csak esztétikai problémát jelentenek, de megjelenésükkel és általában bőrünk bármilyen jellegű elváltozásával érdemes minél hamarabb felkeresni a bőrgyógyász Debrecen városában üzemelő rendelőjét. Minél hamarabb látja szakember a problémánkat annál angyobb valószínűséggel tud hatékonyan és gyorsan segíteni, a bőrproblémák minél jobban elmélyülnek, annál nehezebb őket kezelni és annál lehetetlenebb teljes eltüntetésük.

A striák kialakulása nincs korhoz és egyre inkább nemhez sem kötve, habár ez a probléma inkább a gyengébbik nem képviselőire jellemző. A stria lényegében a bőr megtörésének jele. A stria kialakulásának legjellemzőbb okai:

–          Súlyingadozás. Hirtelen hízás és hirtelen fogyás egyaránt eredményezheti a striák kialakulását. A hirtelen megváltozott állapotokhoz a bőr nem tud olyan gyorsan alkalmazkodni és megtörik, megreped.

–          A striák kialakulását nem csak a súlyingadozás okozhatja, a nőkre jellemző, hogy a striák megjelenését hormonális változások okozzák, így a nagyon vékony nők is küzdhetnek a problémával. A hormonális változás jellemző a pubertás korra és a terhesség idejére, ez a két életszakasz a stiák kialakulásának melegágya.

–          A striák kialakulására kevésbé jellemző ok, de a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberei mégis sokszor találkoznak olyan esetekkel, amikor a striák kialakulását a hosszabb ideig tartó pszichés túlterhelés vagy megerőltető sporttevékenység okozza.

A sriák kialakulásáért a kortizol hormon felelős legnagyobb mértékben, ez például a terhesség idején, tehát bizonyos hormonális ciklusokban fokozottan termelődik és gátolja a kötőszöveti sejtek termelődését, így a kötőszöveti rostok megszakadnak.

Hogyan kezelhetők az újonnan kialakult striák – Bőrgyógyász Debrecen

stirák - bőrgyógyász DebrecenA striák szempontjából a bőrgyógyász Debrecen szakemberei megkülönböztetik az újonnan kialakult striákat és a régebbi már elhalványodott, kifehéredett striákat. A frissen kialakult striák esetében, ha valaki rögtön szakember segítségét kéri, azok szinte teljesen eltűntethetőek, A- vitamin sav helyi alkalmazásával. Ez a bőr irha rétegét működésre ösztönzi, így a szervezet lényegében saját maga gondoskodik a gyógyulásról. A striák megelőzése nehéz, fontos, hogy a kritikus bőrterületeket masszírozzuk, mozgassuk és megfelelő krémekkel kezeljük.

A régi, már kifehéredett striák ellen az A-vitaminos technika nem hatásos. Ezek teljes eltüntetésére már nincs lehetőség, de enyhíteni lehet a kellemetlen csíkokon. A régi striák ellen a karboxiterápia a leghatásosabb, a striák mentén szén-dioxidot fecskendeznek a bőr alá, ez fájdalmas eljárás, de hat-nyolc hetes kezelés látványos javulást eredményez. Mielőtt bármilyen kezelésbe kezdünk, kérjük ki a bőrgyógyász Debrecen városában dolgozó szakemberek véleményét, a szakemberekkel irányított kezelések sokkal hatékonyabbak lesznek.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.