A pattanások kezelése – Bőrgyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A pattanások kezelésének fontossága – Bőrgyógyászat Debrecen

egészséges bőrA pattanások kezelésének fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei is próbálják tudatosítani a páciensekben, hogy a legkisebb problémákat sem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel bármelyik apró probléma okozhat a későbbiekben komoly gondot. A pattanásokat is ezért nagyon fontos, hogy a megjelenésüktől kezdve folyamatosan kezeljük, sőt inkább azt lehetne mondani, hogy a bőrproblémákra ugyanaz érvényes, mint általában a betegségekre, megelőzni könnyebb, mint gyógyítani.

A pattanások kezelése –Bőrgyógyászat Debrecen

A pattanások kezelésére a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei mindig személyre szabott terápiát adnak. Mindenki más bőrtípussal rendelkezik, így más jellegű kezelést is igényel, ugyanaz a típusú kezelés nem biztos, sőt biztos, hogy nem lenne mindenkinél ugyanolyan hatásos.

A pattanások kezelése tehát két alapvető tényezőtől függ:

–        a pattanások számától, milyen mértékben pattanásos az adott bőr

–        és kevesebb pattanás esetében magától a bőrtípustól. A különböző típusú bőrön ugyanúgy jelenhetnek meg pattanások.

Pattanások kezelése a kezdeti stádiumban: ebben a szakaszban még csak nagyon kevés pattanás jelenik meg az arcon vagy a test egyéb pattanásosodásra hajlamos területén. Ilyenkor az otthoni használatban alkalmazott kozmetikumok többnyire elegendőek szoktak lenni. Ezek használatát azonban a tökéletes hatás érdekében jobb a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberével egyeztetni. A házi szerekből is vannak erősebbek, vannak gyengébbek, vannak krémek, tonikok, vannak termékcsaládok, amelyek komplett kezelést biztosítanak és vannak különálló termékek is, ezeket nem ajánlott vegyíteni. Nagyon fontos, hogy úgy használjuk a különböző termékeket, termékcsaládokat, hogy közben arcbőrünket ne készítsük ki, az ilyen típusú készítmények lényegében leszárítják a pattanást, ha bőrünk érzékeny nem biztos, hogy ezt tudja tolerálni.

Az erősen pattanásos bőr számára az otthoni kezelés nem elegendő. Nagyon sok esetben sajnos a bőr azért válik erősen pattanásossá, azért fertőződik el, mert a kezdetben kevés pattanást helytelenül kezeltük. Nagyon sokan, ha megjelenik egy pattanás rögtön kinyomják, és úgy vélik ezzel meg is van szüntetve a probléma, de ez nem így van, a kezünkön rengeteg olyan baci van, ami az ilyen nyílt sebeket megtámadhatja, arcunkat rengetegszer érintjük meg akaratlanul is, a pattanások kinyomásával lényegében növeljük a veszélyforrást. Az olyan bőrön, ami már erősen pattanásosnak számít, az otthoni kezelés nem segít. Az ilyen bőrrel sokan kozmetikushoz fordulnak, a kozmetikus csak bizonyos mértékig tud segíteni, sokkal jobb, ha először a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakembereket keressük fel és az Ő koordinálásukkal megyünk el esetleg kozmetikushoz. A bőrgyógyász a helyi kezelés mellett gyógyszeres kezelést is tud biztosítani, az erősen pattanásos bőrnél együttes kezelésre van szükség, ezt egy kozmetikus nem tudja biztosítani.

Bőrápolás, avagy a pattanások megelőzése – Bőrgyógyászat Debrecen

bőrgyógyászat Debrecen - pattanások ellenAz akne esetében a prevenció könnyebb, mint a kezelés, ez általában mindennel így van. Azt gondolnánk a bőrápolás otthoni tevékenység, ez igaz is, azok számára, akiknek semmi különösebb bőrproblémája nincs, akik viszont érzékeny bőrrel rendelkeznek, azoknak a bőrápolás nem lehet csupán otthoni tevékenység. Az érzékeny bőr kezelése nehéz, ha sokáig alkalmazzuk ugyanazt a szert a bőr vagy szárazzá vagy túl zsírossá válik. Ezért azok, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek sok problémát megelőzhetnek azzal ha a bőrápolásban professzionális szereket használnak, a bőrgyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberek vezénylésével.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.