A leggyakoribb allergének – Allergológia Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Az allergének – Allergológia Debrecen

Az allergiás reakciók nagyon sokfélék lehetnek, jelentkezésükkor az allergológia Debrecen városában található rendelőnket keresse fel. Az allergének azok az anyagok, amelyek ezeket a reakciókat kiváltják. Az allergia túlérzékenység, ezekben az esetekben általában teljesen ártalmatlan anyagokra reagál rosszul szervezetünk. Az immunrendszerünk szabályozza a folyamatot. Azok az anyagok allergének, amelyek allergiás tüneteket váltanak ki, az  immunrendszer szempontjából antigének. Az ilyen anyagokra a szervezet automatikusan védekezni kezd, a problémát az okozza, hogy a védekezés túl erős. A védekezés során olyan tünetek jelentkeznek, amelyek negatívan hatnak a szervezetre és leterhelik azt. Súlyos esetben ez a túlreagált védekezés halálos is lehet.

Az allergológia Debrecen városában található rendelőmben gyógyszerekkel és különböző kezelésekkel tudunk segíteni az allergiás betegeken. Nagyon fontos, hogy, ha csak a legkisebb érzékenységről van is szó, kerüljük azt az anyagot, ételt, amire a szervezetünk rosszul reagál. Az allergiás reakció attól függ, hogy mi az az allergén, ami elindítja a folyamatot. Nézzük most a leggyakoribb allergéneket.

A legjellemzőbb allergének – Allergológia Debrecen

allergológia debrecen - allergénekNagyon sokan küzdenek pollen allergiával. A pollen különböző virágok, fák és füvek pora, virágpora. Ennek belégzése napjainkban tömegesen okoz allergiás betegségeket. Mivel a virágzás időszaka átmeneti, így az allergiás betegségeknek a tavasz a csúcsideje. Nagyon sokan keresik fel rendelőmet gyengébb és erősebb szénanáthás tünetekkel is. Az allergia erőssége egyénenként változó, vannak akik csak tüsszögnek, de sajnos nagyon sok olyan páciensem van, akinél szemkönnyezés, légzési zavarok, akár fulladásos tünetek is jelentkeznek bizonyos pollenekre. Az allergológia Debrecen városában található rendelőmben ezeket a tüneteket egyénre szabottan kezeljük.

A kisállatok több szempontból is jelenthetnek ütköző pontot. Sokan a szőrükre allergiások, míg másoknál a nyál az, ami kiváltja a tüneteket. Az ilyen jellegű allergiáknál a tünetek még akkor is jelentkezhetnek, ha a beteg már hónapok óta nem érintkezett állattal.

A poratka parányi élőlény, ami a porszemeken tapad meg. Nagyon szeretik a magas páratartalmú helyiségeket. A függönyök, szőnyegek, plüssök melegágyai a poratkának. Nagyon nehéz megszabadulni tőlük, sokunknál váltanak ki allergiás reakciót. Az allergológia Debrecen városában található rendelőmben sok páciensnek segítettünk már, sokuknál az allergiás reakció bőrirritációval jelentkezett, míg másoknál asztmás tüneteket produkált.

A rovarcsípésre való allergia nem a leggyakoribb, de talán a legveszélyesebb. Sokan a méh csípésére injekció beadása nélkül olyan tüneteket produkálnak, amelyek halálosak lehetnek. Az ilyen pácienseknek állandóan maguknál kell hordaniuk az injekciót, fontos, hogy környezetük tudjon betegségükről, hogy, ha kell, cselekedni tudjanak.

Ételallergia – Allergológia Debrecen

Az ételallergia jelentkezhet a legváltozatosabb módon. A legkülönfélébb élelmiszerekre, vagy azok alkotóelemeire lehetünk allergiások. A leggyakoribb talán a liszt és a tej érzékenység. Az ilyen betegeknek ezeket az élelmiszereket és az élelmiszerek származékait ki kell vonniuk étrendjükből. Az allergológia Debrecen városában található rendelőmben útmutatót adunk abban is, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeket mindenképpen hanyagolni kell. Az allergiás reakciók nagyon sokféleképpen jelentkezhetnek, vannak, akiknél bőrirritáció jelentkezik. Ez jelenthet kiütéseket, vagy éppen megduzzadt arcot, ajkat. Másoknál egészen más hatással jelentkezik, úgy mint  hányás vagy  hasmenés. Az ételallergiát, ugyanúgy, mint a többi érzékenységet komolyan kell venni, ez egy betegség, amivel együtt lehet élni, de ha nem szentelünk neki elég figyelmet következményei, szövődményei is kialakulhatnak. Keresse fel az allergológia Debrecen városában található rendelőmet bizalommal!

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.