A herpesz kezelése – Bőrgyógyász Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A herpesz vírus fajtái – Bőrgyógyász Debrecen

A herpesz vírusnak alapvetően három típusát különböztetjük meg a bőrgyógyász Debrecen városában mind a három tüneteivel várja a betegeket. Ezek eltérnek egymástól a kialakulásuk helyét tekintve, de a mellékhatások között sok hasonlóság is van. A herpesz vírust nem csak az alapján lehet megkülönböztetni, hogy hol alakul ki, a vírus erőssége is más lehet. Alapvetően a herpesz nem veszélyes vírus, de ha szövődményessé válik, komoly következményekkel járhat. A májra és az agyra is átterjedhet. A herpesz vírus régi betegség, a herpes görög eredetű szó, jelentése kúszik, vándorol. Ez utalhat a vírus terjedésére, amely közvetlen érintkezéssel és cseppfertőzéssel történhet. A herpesz terjedése attól is függ, hogy melyik típusáról van szó.

A herpesz vírusnak három típusa különíthető el. A herpesz simplex, más néven közönséges herpesz az, amely a száj környékén szokott kialakulni, így ajak herpesznek is nevezik. A száj körül több apró, vagy nagyobb gyulladt hólyagocskák alakulnak ki, ezeket kellemetlen égő érzés kíséri. A bőrgyógyász Debrecen városában található magánrendelőmben a megfelelő kezeléssel egy, maximum két hét alatt orvosolni tudjuk a betegséget. A teljes gyógyításra azonban még nincs lehetőség. A herpes genitalis, a nemi herpesz. Ez a betegség nemi úton terjedő típusa, í nemi szerveket támadja meg, ugyanolyan típusú hólyagokkal, mint amilyenek a száj környékén is megjelennek. A nemi herpesz, ha időben kérünk orvosi segítséget viszonylag egyszerűen orvosolható betegség. De ha szövődményessé válik, komoly tüneteket okozhat. A herpesz vírus harmadik típusa a herpesz zoszter, ez két betegség hátterében állhat, gyermekeknél a bárányhimlő kialakulását okozza, felnőtteknél jellemzően övsömör kialakulásához vezethet.

A herpesz vírus kezelése – Bőrgyógyász Debrecen

herpesz kezelése debrecenA herpesz vírus végleges gyógyítására még nincs lehetőség. A vírus sokszor tünetmentesen is jelen van szervezetünkben, ezért is gyakori betegség. A tünetmentes stádiumban az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy fertőzhetnek, és tudtukon kívül adják tovább a vírust. A herpesz másik veszélye, hogy nagyon hosszú lappangási idővel rendelkezik. Akár több éven keresztül is lappanghat. A bőrgyógyász Debrecen városában teszttel és vizsgálatokkal ki tudja kiszűrni a vírus jelenlétét. Például gyermekvállalás előtt érdemes felkeresni a magánrendelőt. A nemi herpesz külső tényezőkre aktiválja magát, de nem lehet meghatározni, hogy pontosan melyek ezek a tényezők. Olyan külső dolgok, amelyek gyengítik immunrendszerünket, de ez egyénenként más lehet. A nemi herpesz akár az anyaméhben lévő magzatot vagy az újszülöttet is megtámadhatja.

A herpesz orvosi kezelése szükséges, amennyiben a vírus többször is kiújul. Ekkor gyógyszeres beavatkozást alkalmaznak. A gyógyszeres kezelések mellett olyan helyi beavatkozásokat végeznek el, amelyek az újabb kialakulást akadályozzák meg. Ezek az eljárások lehet fagyasztásos, vagy röntgen besugárzásos eljárások, esetleg himlőnyirok oltás.

Mire figyeljen a herpesz vírusnál – Bőrgyógyász Debrecen

A herpesz vírus esetében különösen figyelni kell a személyes higiéniára. Fontos, hogy figyeljük a kezdetleges tüneteket. Az ajak herpesz esetében ez például a viszketés, már ennek a jelentkezésénél megéri használni a kenőcsöket, a helyi gyulladás csökkentésére szolgáló ecsetelőket. A herpesz vírus tüneteként jelentkező hólyagokat semmiképpen sem szabad kinyomni, a kinyomásukkal olyan váladék kerülne felszínre, amely a vírus további terjedését teszi lehetővé. A herpesz vírus tüneteivel keresse fel a bőrgyógyász Debrecen városában található rendelőjét!

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.