A herpesz – Bőrgyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

A herpesz vírusról – Bőrgyógyászat Debrecen

A bőrgyógyászat Debrecen városában található magánrendelőmben a herpesz vírus több típusával is találkozunk. Sajnos a vírus elterjedt, szinte nincs olyan ember, aki ne kapta volna már el, vagy legalább ne tudna róla.

A vírusnak több típusa van. Az I.-es típus az ajak herpesz, a II.-es típus a nemi herpesz. A vírus harmadik típusa a VZV, amely a bárányhimlő és az övsömör okozója. A három típus a test különböző területein jelentkezik, más tüneteket produkálnak és kezelésük is más eljárást igényel.

A herpesz vírus típusai – Bőrgyógyászat Debrecen

A herpes simplex

A herpes simplex, az egyes típusú herpesz, általában közönséges herpeszként tartjuk számon. A száj szélén, esetleg a szájzugban alakul ki. A kialakulás területén gyulladást generál és hólyag alakul ki. A herpesznek ez a típusa szaruhártya és kötőhártya gyulladást is okozhat. A bőrgyógyászat Debrecen városában gyorsan és hatékonyan kezeli a problémát, amint tüneteket észlel, keresse fel magánrendelőmet! Szakszerű kezeléssel a herpesz 1-es típusa akár egy – két hét alatt gyógyítható. A herpesznek ez a típusa nem okoz erős fájdalmat, maximum kellemetlen, égető érzést. A herpesz ezen típusának kiváltó oka lényegében bármi lehet, ami immunrendszerünkre negatív hatással van és gyengíti azt. A herpesz szempontjából kritikus időszaknak számít az őszi –téli időszak, amikor járványok támadnak, ilyenkor immunrendszerünk védekező rendszere jobban le van terhelve, könnyebben elkapjuk a vírust.

A herpes genitalis

A herpes genitalis a nemi herpesz. Nemi úton, szexuális érintkezéssel terjedő vírus, ebből kifolyólag a vírus e típusa a nemi szerveket támadja meg. A nemi szerveken hólyagok kialakulásához vezet, amelyek könnyen kifekélyesedhetnek. A bőrgyógyászat debreceni magánrendelőjében gyakran találkozunk a vírussal. Bizonyos esetekben a vírus a húgycsőre is átterjedhet, ez erős fájdalomérzést generál vizeléskor. A nőknél a szeméremtesten, a férfiaknál a hímvessző bármely részén kialakulhatnak a hólyagok.

A herpesz zoszter

A herpesz vírus harmadik típusa felelős a bárányhimlő és az övsömör kialakulásáért.

A herpesz vírus terjedése – Bőrgyógyászat Debrecen

herpesz - bőrgyógyász debrecenA herpesz vírussal kontaktfertőzés vagy cseppfertőzés során kerülhetünk kapcsolatba. A nemi herpesz nemi aktus során terjedhet át, a vírus azért gyakori, mert sokszor a betegek tünetmentesek, ekkor nekik nincs tünetük, de fertőzhetnek. A vírussal a lappangási idő alatt is fertőzhetünk. Amennyiben a herpesz vírus egyes típusával küzdünk sok apró higiéniai tényezőre kell figyelmet fordítanunk. Ne használjunk mással közös poharat, a hólyagok tartalmát ne vigyük át más testrészekre. A herpesz vírus sokszor akár évekig is lappanghat szervezetünkben.

A herpesz vírus végleges gyógyítására, egyelőre még nincs orvosság. De a tünetek enyhítésére számos lehetőség van. Amennyiben herpeszes tünetekkel rendelkezik, kérjen szakorvosi segítséget, a bőrgyógyászat Debrecen városában található rendelőmben előzetes időpont egyeztetéssel fogadjuk a betegeket. A herpesz vírus tüneteire, az apró hólyagocskákra vigyázni kell, nem szabad kiszúrni, vagy kinyomni őket. Ezzel csak a vírus továbbterjedésének adnánk lehetőséget.

A herpesz vírust komolyan kell venni, hiszen szövődményei veszélyesek lehetnek. Átterjedhet az agyra vagy a májra esetleg a szaruhártyára. Ezekre a területekre átterjedve hosszú távon okozhat sérüléseket. A nemi herpesz megtámadhatja az anyaméhben lévő magzatot vagy akár az újszülöttet is. Arról, hogy a vírus jelen van-e szervezetünkben nemi teszt elvégzésével, és vizsgálatokkal győződhet meg. Bármilyen panasza van, keresse a bőrgyógyászat Debrecen városában található magánrendelőmet.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.