A candidáról – Nemigyógyászat Debrecen

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Mi is az a candida? – Nemigyógyászat Debrecen

nemigyógyászat Debrecen - CandidaMeglepő, de a candida önmagában ártalmatlan a sarjadzó gombák osztályának egyik emésztőgombája, a nemigyóygászat Debrecen városában dolgozó szakemberi azonban nagyon sokszor, mint egy igen komoly betegséggel találkoznak a candida gombával.  A legtöbb ember emésztőrendszerében ez a gomba jelen van, egészséges körülmények között a candida gomba az emésztési folyamatokban játszik igen hasznos szerepet. Tehát a candida önmagában egy ártalmatlan emésztőgomba, természetes része flóránknak, akkor miért van, hogy mégis sokan, mint betegséggel küzdenek a candidiával?

A candida fertőzés kialakulása- Nemigyógyászat Debrecen

A candida egészséges, természetes működése akkor csap át károsba, amikor a candida gomba elszaporodik szervezetünkben. Az elszaporodástól kezdve már betegségről beszélünk és az eset a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberinek területe. Az elszaporodás hátterében több tényező is rejtőzhet, az elszaporodásért vannak esetek, amikor mi magunk adjuk az okot. Ez kicsit drasztikusan hangozhat elsőre, de sajnos az állítás igaz. A candida gomba elszaporodhat például akkor, amikor túl sok antibiotikumot viszünk be szervezetünkbe, ilyenkor a szervezet természetes baktériumai elpusztulnak és utat engednek a candidának. Természetesen vannak esetek, betegségek, amikor a komoly antibiotikumos kezelést nem lehet kikerülni, de próbáljunk meg a hétköznapokban minél kevesebb gyógyszert szedni, sokat segíthetünk magunkon, ha nem kapkodunk be minden kisebb fájdalomnál gyógyszereket. A nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberei folyamatosan próbálják meg felhívni figyelmünket arra, hogy az egészséges táplálkozás, életmód mennyire fontos. Az antibiotikumos kúra csak ez egyik lehetősége a candida fertőzés kialakulásának, van másik is, aminél közvetlenül mi vagyunk a hibásak. A folyamatos, helytelen táplálkozás, túl sok édesség, fehérje és szénhidrát bevitele szintén okozhatja a candida gomba kialakulását. Ezek hosszabb távon képesek felborítani emésztőrendszerünk, egészséges flóránk állapotát, a káosz pedig tökéletes teret nyújt a candidának.

A candida tünetei – Nemigyógyászat Debrecen

Candida gombaA candida fertőzést nagyon sokan csak későn észlelik, hosszú lappangási ideje van, illetve tünet együttesei nagyon különböző területeken jelentkeznek, ezért laikusként nehéz meglátni az összefüggést, nagyon fontos, hogy bármilyen a normálistól eltérő tünet észlelésénél keressük fel a nemigyógyászat Debrecen városában rendelő intézetét. A candida tünetei, mint már említettük nagyon sok területen, egymástól eltérően jelentkeznek, nézzük ezeket részletesebben.

A candida idegrendszerre gyakorolt tünetei a következők; az ember nagyon kimerültnek érzi magát, mint testileg és lelkileg, depresszívvé és aluszékonnyá válik. Nagyon sok idegrendszeri betegség hátterében húzódik meg a candida fertőzés, de mivel a tünetek annyira erősen jelentkezhetnek nagyon nehéz rájönni, hogy mi is a valódi kiváltó ok. Nagyon sokszor a betegek hamarabb keresik fel a pszichiátriát, mint a nemigyógyászat Debrecen városában működő rendelőit.

A candida az emésztőrendszerünkben található, így a tünetek közül a gyomor sem maradhat ki. A gyomorégés, puffadás, gázképződés mind lehet a candidára utaló tünet.

A candida a nemi szerveket is megtámadja, talán ezen a területen jelentkezik legkézenfekvőbben a betegség, folyás, égő, viszkető érzés, gyulladások, PMS- tünetek. Ezek a panaszok nem egyszerre jelentkeznek, egyszer az egyik, utána  a másik üti fel fejét, ez a többi tünet együttesnél is így van. Már önmagában az is gyanúra adhat okot, ha az átlagosnál óval többször küzdünk például nemigyógyászati problémákkal.

A candida bőrgyógyászati panaszokat is generálhat, sőt allergiás reakciókat is válthat ki. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb forduljunk a nemigyógyászat Debrecen városában dolgozó szakemberihez panaszainkkal.

Keressen minket kapcsolati aloldalunkon szolgáltatásaink vagy konzultáció kapcsán!

Comments are closed.